Πέντε τρόποι να ευτυχίσετε

Πέντε τρόποι να ευτυχίσετε

Οι ειδικοί δίνουν μερικές συμβουλές, τις οποίες μέχρι τώρα οι Έλληνες τις εφάρμοζαν μάλλον στη ζωή τους. Δυστυχώς ήρθε η οικονομική κρίση και τα ανέτρεψε όλα

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει άπειρες μελέτες για την δυστυχία. Τι μας την προκαλεί, πως να την αποφύγουμε κλπ. Περιέργως, δεν έχουν γίνει αντίστοιχα πολλές μελέτες για την ευτυχία. Το μόνο που έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα είναι ότι δεν συνδέεται απαραίτητα με το χρήμα, υπό την έννοια ότι αν ξεπεράσει κάποιος ένα αποδεκτά καλό οικονομικό επίπεδο, τα μεγαλύτερα πλούτη δεν φέρνουν και μεγαλύτερη χαρά.

Υπάρχουν τρόποι - επιστημονικά αποδεδειγμένοι - για να αυξήσει κανείς την αίσθηση της χαράς, της ισορροπίας και της πληρότητας; Οι ειδικοί δίνουν μερικές συμβουλές, τις οποίες μέχρι τώρα οι Έλληνες τις εφάρμοζαν μάλλον στην ζωή τους. Δυστυχώς ήρθε η οικονομική κρίση και τα ανέτρεψε όλα.

Ακούστε όμως ποιες είναι οι προτροπές αυτές:

1)Να περνάμε περισσότερο χρόνο με τα “σωστά” άτομα, δηλαδή εκείνα για τα οποία έχουμε συναισθήματα έρωτα, αγάπης η φιλίας. Άρα δεν είναι οι συνάδελφοί μας στις άπειρες ώρες δουλειάς.

2) Το να προσφέρει κανείς χωρίς να περιμένει κάποιο αντάλλαγμα - δηλαδή από φιλότιμο - είναι κάτι που τον κάνει σίγουρα ευτυχέστερο. Ένας εθελοντής έχει περισσότερες πιθανότητες να ευτυχίσει από έναν εγωιστή.

3)Οι χαλαρωτικές και ευχάριστες σκέψεις (π.χ. το να σκέφτεσαι που θα πας διακοπές) είναι κάτι που εκτονώνει τον εγκέφαλο. Το να ονειρεύεσαι με τα μάτια ανοιχτά δεν είναι απαραίτητα κακό.

4) Η σωματική άσκηση είναι μια αποδεδειγμένη μέθοδος για να είμαστε ψυχολογικά ισορροπημένοι.

5) Ο ορισμός της ευτυχίας αλλάζει καθώς γερνάμε. Οι νεότεροι την ταυτίζουν συνήθως με κάτι συναρπαστικό. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, την οραματίζονται ως ένα αίσθημα γαλήνης και ηρεμίας. Συνεπώς πρέπει να κυνηγάμε τις εμπειρίες αυτές που μας δημιουργούν αυτήν την κατάσταση.

SHARE:

24Media Network