Το γιγαντιαίο καλαμάρι υπάρχει. Πιάσε ένα ουζάκι

Το γιγαντιαίο καλαμάρι υπάρχει. Πιάσε ένα ουζάκι

Για εκατοντάδες χρόνια, όλοι απέδιδαν τις διηγήσεις στην γόνιμη φαντασία των συγγραφέων. Κι όμως αποδείχθηκε ότι το περίεργο πλάσμα υπάρχει

Οι λάτρεις των ναυτικών ιστοριών και των θαλάσσιων τεράτων, ξέρουν πολύ καλά το Κράκεν. Είναι το γιγαντιαίο καλαμάρι που τυλίγει με τα πλοκάμια του τα κορμιά των ναυτών και τα παίρνει μαζί του στο βυθό.

Για εκατοντάδες χρόνια, όλοι απέδιδαν τις διηγήσεις στην γόνιμη φαντασία των συγγραφέων. Κι όμως αποδείχθηκε ότι το περίεργο πλάσμα υπάρχει. Και οι επιστήμονες έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν αρκετά στοιχεία για το αλλόκοτο αυτό είδος που ζει σε μεγάλα βάθη.

Την περασμένη εβδομάδα, ένας ψαράς στην Ιαπωνία κατάφερε μάλιστα να πιάσει ένα. Το μέγεθός του είναι εντυπωσιακό. Είναι πάνω από τέσσερα μέτρα και ζυγίζει για 160 κιλά. Έχει 8 τεράστια πλοκάμια και μάτια που θα τρόμαζαν ακόμα και τον πιο θαρραλέο. Οι ειδικοί πάντως λένε ότι το μεγαλύτερο αρσενικό του είδους μπορεί να είναι και 8 μέτρα.

Φαίνεται ότι το τέρας αγαπάει την Ιαπωνία, διότι οι επιστήμονες εκεί κατάφεραν μάλιστα να το μαγνητοσκοπήσουν. Το γύρισμα έγινε πέρυσι σε πολύ μεγάλο βάθος. Αντιθέτως, ο ψαράς που το έπιασε την περασμένη εβδομάδα δεν χρειάστηκε να βουτήξει. Ανέβηκε το ίδιο στην επιφάνεια, πέθανε λίγο μετά την αιχμαλωσία του. Δήλωσε μάλιστα ότι τρόμαξε τόσο που δεν του πέρασε από το μυαλό να το φάει. Ίσως βέβαια το τεράστιο του εύρημα να πηγαίνει καλύτερα με το ούζο παρά με το σάκε.

SHARE:

24Media Network