5 Χρόνια GIVMED | Σύντομη Αναδρομή & μια Συνεργασία Έκπληξη

5 Χρόνια GIVMED | Σύντομη Αναδρομή & μια Συνεργασία Έκπληξη

Το GIVMED έκλεισε τα 5 χρόνια δράσης του. Από το 2016 μέχρι σήμερα έχει "σώσει" φάρμακα και υγειονομικό υλικό συνολικής αξίας πάνω από 2.000.000€.

Κάθε χρόνο η 23η Μαρτίου είναι μια πολύ σημαντική μέρα για εμάς. Είναι τα γενέθλιά μας και φέτος το GIVMED γίνεται 5 ετών. Από την πρώτη κιόλας μέρα, όραμα του GIVMED είναι η πρόσβαση ευπαθών ομάδων στα φάρμακα που χρειάζονται και εξακολουθεί να πορεύεται μέχρι σήμερα με το όραμα αυτό, εξασφαλίζοντας τα απαραίτητα για αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Κάναμε μια αναδρομή λοιπόν στα χρόνια που πέρασαν και ξεχωρίσαμε κάποιες στιγμές που αποτέλεσαν σταθμό στην πορεία της οργάνωσης.

2016

Ως μια ομάδα νέων ανθρώπων ξεκινήσαμε την προσπάθειά μας να αξιοποιήσουμε τα φάρμακα που περισσεύουν.

Μάιος του 2016 και ανυπομονούσαμε να βγει “live” το GIVMED App (πλέον MEDforALL)!

2017

Δημιουργήσαμε τον χάρτη με τα σημεία δωρεάς φαρμάκων στην Αθήνα ώστε να διευκολυνθεί η δωρεά από ιδιώτες.

Την ίδια χρονιά πραγματοποιήσαμε σε συνεργασία με τους Φαρμακοποιούς του Κόσμου, την 1η έρευνα με θέμα τη Διαχείριση Οικιακών Φαρμάκων, τα ευρήματα της οποίας μας έδωσαν πολύ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς διαχειρίζεται η ελληνική κοινωνία τα φάρμακα που περισσεύουν.

2018

Η δράση μας προβλήθηκε από το BBC World Hacks.

Εντάχθηκαν στο δίκτυό μας 15 μη κερδοσκοπικά γηροκομεία στην Αττική στο πλαίσιο του προγράμματος “Τιμάμε. Υποστηρίζουμε. Ενισχύουμε. Πρόγραμμα δωρεάς φαρμάκων σε γηριατρικές μονάδες της Αττικής”.

2019

Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος, δίκτυο του GIVMED επεκτάθηκε και σε αυτό εντάχθηκαν 40 μη κερδοσκοπικά γηροκομεία σε 5 πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λαμία, Ηράκλειο Κρήτης).

Πραγματοποιήσαμε το 1ο workshop με τους επαγγελματίες υγείας των φορέων του δικτύου μας.

2020

Ζήσαμε την πανδημία του COVID19.

Καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τα απαραίτητα για τους επαγγελματίες υγείας του δικτύου μας και τους ωφελούμενούς τους.

Συνεργαστήκαμε με τη Διεθνή Αμνηστία στις έρευνες: Η Συμβολή των Κοινωνικών Φαρμακείων στα Χρόνια της Κρίσης και Ο Ρόλος των Κοινωνικών Φαρμακείων στην Πανδημία.

Πραγματοποιήσαμε την 1η μεγάλη καμπάνια μας. Σύνθημά μας “Τα σκουπίδια δε χρειάζονται φάρμακα.” με βάση το video εδώ.

Αισίως φτάνουμε στο 2021, έχοντας πετύχει:

  • 2.000.000€ η αξία των φαρμάκων και προϊόντων υγείας που έχουν δωρηθεί μέσω του GIVMED.
  • 9143 κοινωφελείς φορείς συμμετέχουν στο δίκτυό μας.
  • 93 εφαρμογές για κινητά και υπολογιστές είναι διαθέσιμες.
  • 922 φαρμακευτικές εταιρείες και εταιρείες προϊόντων υγείας στηρίζουν συστηματικά τη δράση μας.
  • 9200+ αναφορές σε media
  • 930 ολοκληρωμένα προγράμματα
  • 96 εργαζόμενοι και 10 εθελοντές στελεχώνουν την ομάδα του GIVMED.

“Στα πέντε χρόνια δράσης μας, με αποκορύφωμα την περίοδο της πανδημίας, έχουμε καταφέρει να υποστηρίξουμε όσους βρίσκονται σε μεγαλύτερη ανάγκη. Είμαστε περήφανοι για ό,τι έχουμε καταφέρει και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να διασφαλίσουμε την πρόσβαση σε φάρμακα. Ευχαριστούμε όλους τους ιδιώτες που δώρισαν φάρμακα, τους εθελοντές που υποστήριξαν την δράση μας και τους φορείς που χρηματοδότησαν το έργο μας”, αναφέρει ο Θανάσης Βράτιμος, συνιδρυτής και υπεύθυνος ανάπτυξης του GIVMED.

Με αφορμή τα 5α γενέθλια του GIVMED, συνεργαστήκαμε με το πρόγραμμα Fabric Republic και δημιουργήσαμε, για πρώτη φορά, προϊόντα διαθέσιμα προς αγορά.

Τα προϊόντα αυτά είναι βασισμένα στη zero waste φιλοσοφία και πρόκειται για μπρελόκ από 100% ανακυκλωμένα υφάσματα και t-shirts με κεντρικό μήνυμα το moto μας, “Share medicine Share life”. Για το επόμενο διάστημα θα είναι διαθέσιμα εδώ.

Λίγα λόγια για το Fabric Republic

Το Fabric Republic είναι ένα καινοτόμο και ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης πλεονάζοντος ρουχισμού, το οποίο εστιάζει στις κοινωνικές ανάγκες του σήμερα, στη βιωσιμότητα και την αειφόρο ανάπτυξη. Στόχος του είναι η βελτιστοποίηση και ο εκσυγχρονισμός της κυκλικής διαχείρισης πλεονάζοντος ρουχισμού και όραμά του η συλλογική ανάπτυξη κοινωνικής και οικολογικής συνείδησης για μια Ζero Waste πραγματικότητα.

Τα έσοδα στηρίζουν τους σκοπούς της τράπεζας ρουχισμού Fabric Republic, η οποία παρέχει καθαρό ρουχισμό σε άτομα που δεν έχουν πρόσβαση σε αυτόν μέσα από το δίκτυο 70 κοινωφελών φορέων ενώ παράλληλα μέσα από ενέργειες- συλλογές στηρίζει το έργο και τους σκοπούς κοινωφελών οργανισμών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα