Απεργία και κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ψυχική υγεία

Απεργία και κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ψυχική υγεία

Πανελλαδική 24ωρη απεργία και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στις δομές ψυχικής υγείας και στα κέντρα πρόληψης, στο πλαίσιο της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για υποβάθμιση των υπηρεσιών των μονάδων ψυχικής υγείας. Υποστηρίζουν ότι αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα με απλήρωτους εργαζόμενους και προμηθευτές, ενώ εφέτος, λόγω της οικονομικής κρίσης, η χρηματοδότησή τους έχει μειωθεί κατά 50%, φτάνοντας συνολικά τα 40 εκατ. ευρώ, ενώ το 2011 ήταν 88 εκατ.ευρώ.

 Και σύμφωνα με την υφυπουργό Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη, έχει ήδη δοθεί σχεδόν το 100% στις δομές ιδιωτικού δικαίου.

Η κ. Σκοπούλη, σε πρόσφατες δηλώσεις της, είχε αναφέρει ότι οι 64 μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΝΠΙΔ), που δραστηριοποιούνται στην ψυχική υγεία, δεν προχώρησαν σε περιστολή λειτουργικών δαπανών, αλλά και σε μισθολογικές μειώσεις, στο πλαίσιο των οριζόντιων περικοπών, ενώ είχε αφήσει αιχμές για οικονομικές ατασθαλίες.

Από την άλλη, έχουν καθυστερήσει τις διαδικασίες για την υπαγωγή τους στον ΕΟΠΥΥ, ώστε να αρχίσουν να αποδίδονται τα νοσήλια που για το 2012 υπολογίζονται σε περίπου 5,5 εκατ. ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Έχτισαν" την είσοδο στο Δρομοκαΐτειο. Προσήχθησαν εργαζόμενοι

SHARE:

24Media Network