Από ...κόσκινο όλες οι συμβάσεις για την καθαριότητα στο ΕΣΥ

ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ.(EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)
ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ.(EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας προχωρά στη συγκρότηση Επιτροπής για τη σύνταξη οικονοµοτεχνικής μελέτης για τις υπηρεσίες Φύλαξης και Ασφάλειας όλων των εποπτευόµενων φορέων του υπ. Υγείας καθώς και Επιτροπής σύνταξης οικονοµετεχνικής μελέτης για τις υπηρεσίες καθαριότητας

«Φρένο» στην διαφθορά, κατασπατάληση και υπερτιμολόγηση στο χώρο των προμηθειών στο ΕΣΥ και ιδιαίτερα στις υπηρεσίες καθαριότητας και φύλαξης, επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα περάσει από «κόσκινο» όλες τις σχετικές συμβάσεις ενώ ετοιμάζει και συγκεκριμένο πλαίσιο για τις συγκεκριμένες προμήθειες.

Ήδη η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας προχωρά στη συγκρότηση Επιτροπής για τη σύνταξη οικονοµοτεχνικής µελέτης για τις υπηρεσίες Φύλαξης και Ασφάλειας όλων των εποπτευόµενων φορέων του υπουργείο Υγείας καθώς και Επιτροπής σύνταξης οικονοµετεχνικής µελέτης για τις υπηρεσίες καθαριότητας.

Το θέμα παρακολουθεί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης ο οποίος έχει δηλώσει στη Βουλή ότι «το σύστημα της διαφθοράς συνεχίζει και γλεντάει».  Ενδεικτικά για τις υπηρεσίες σίτισης ο κ. Πολάκης έχει πει πως το υπουργείο δίνει «το τετραπλάσιο ποσό από αυτό που κοστίζει το φαγητό σε πεντάστερο ξενοδοχείο».

Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζεται πλήρης καταγραφή όλων των κωδικών και αντιδραστηρίων για τον εφοδιασμό νοσοκομείων, περιγραφή των τεχνικών και ποιοτικών προδιαγραφών για κάθε κατηγορία υλικών και όποιο νοσοκομείο δεν τα πληροί θα αποκλείεται από τους διαγωνισμούς. Επίσης, θα υπάρξει καθορισμός τιμής για κάθε κατηγορία προϊόντων (το εύρος τιμής θα είναι συν - πλην 10% της τιμής που υπάρχει στο 50% των χωρών της ΕΕ).

Διαβάστε ακόμα στο healthview.gr:

Προκήρυξη 500 θέσεων νοσηλευτών και γιατρών για τις ΜΕΘ

Το ποτό κάνει περισσότερο κακό μετά τα 40

SHARE:

24Media Network