Αποχή γιατρών από τις εφημερίες λόγω στάσης πληρωμών

Αποχή γιατρών από τις εφημερίες λόγω στάσης πληρωμών

Σε εξαίρεση από τα προγράμματα εφημέρευσης, σε Γενικές Συνελεύσεις και καταλήψεις στα γραφεία των διοικητών καλεί τους γιατρούς η ΟΕΝΓΕ

Απλήρωτοι παραμένουν οι γιατροί του ΕΣΥ  επί τέσσερις μήνες για τις τακτικές εφημερίες και επί οκτώ για τις πρόσθετες , με αποτέλεσμα η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας να καλεί όλες τις Ενώσεις γιατρών να προχωρήσουν σε άμεση απόσυρση των κατατεθειμένων προγραμμάτων εφημέρευσης του Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ΟΕΝΓΕ σε ανακοίνωση της, έχει κάνει επανειλημμένα διαβήματα για την έγκαιρη και πλήρη καταβολή των εφημεριών και κατέθεσε κατ' επανάληψη την πρόταση επαναφοράς της πληρωμής τους με μισθοδοτικές καταστάσεις χωρίς αποτέλεσμα.

Μάλιστα όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία "μόνιμη επωδός στις απαντήσεις της πολιτικής ηγεσίας είναι πως όλα αποτελούν μνημονιακές δεσμεύσεις", εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να μετατρέψει τις εφημερίες σε υπερωριακό έργο χωρίς αποζημίωση.

Έτσι η ΟΕΝΓΕ καλεί τους γιατρούς να πρωτοκολλήσουν έγγραφο προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων με κοινοποίηση στον διευθυντή του Τμήματος, στο οποίο θα αναφέρουν ότι «αιτούνται εξαίρεσή τους από το πρόγραμμα εφημέρευσης, λόγω υπέρογκων ανεξόφλητων εφημεριών» και να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις και στη συνέχεια σε καταλήψεις στα γραφεία των διοικητών.

Ήδη στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας είχαν δημιουργηθεί προβλήματα σχετικά με την σημερινή του εφημέρευση του καθώς οι γιατροί επιδίωξαν την απόσυρσή των ονομάτων τους από τη πρόγραμμα εφημερίας. τελικά όμως αναγκάστηκαν να εφημερεύσουν μετά από σχετική εντολή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ).

Πηγή: ΑΠΕ

SHARE:

24Media Network