Άργος Ορεστικό: Σε ύφεση η γαστρεντερίτιδα, πιθανώς ιογενής η αιτία

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Παρουσιάζει ύφεση το φαινόμενο των συνεχών κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στο Αργος Ορεστικό. Πιθανώς ιογενής η αιτία. Τι αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σε ύφεση βρίσκεται το φαινόμενο των συνεχών κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας που καταγράφηκε τα τελευταία 24ώρα στο Αργος Ορεστικό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι νόσησαν πάνω από 400 άτομα, μεταξύ αυτών και παιδιά. Πολλά από τα περιστατικά παραπέμφθηκαν στο νοσοκομείο της Καστοριάς αφού το κέντρο υγείας του Αργους Ορεστικού δέχθηκε τεράστιο φόρτο ασθενών.

Ο δήμος απέστειλε δείγματα του νερού της περιοχής προς εξέταση ενώ, σύμφωνα με όσα αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ, τα πρώτα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων δείχνουν ιογενή αιτιολογία.

Η σχετική ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ

Αναφορικά με την αυξημένη προσέλευση ασθενών με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας στο Κέντρο Υγείας του Άργους Ορεστικού και στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, σύμφωνα με τα διαθέσιμα έως τώρα δεδομένα έχουν καταγραφεί περισσότερα από 400 κρούσματα. Τις τελευταίες ώρες το φαινόμενο βρίσκεται σε ύφεση.

Τα πρώτα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου δειγμάτων κοπράνων ασθενών που εστάλησαν στο ΠΕΔΥ Θεσσαλίας συνηγορούν υπέρ γαστρεντερίτιδας ιογενούς αιτιολογίας, ενώ από τον εργαστηριακό έλεγχο δειγμάτων νερού δεν προκύπτουν μέχρι στιγμής στοιχεία βακτηριακής επιμόλυνσης.

To ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζει τη σύσταση για αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής για αποφυγή μετάδοσης του νοσήματος από άτομο σε άτομο. Περισσότερες πληροφορίες για τα μέτρα πρόληψης ιογενούς γαστρεντερίτιδας μπορεί κανείς να βρει στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Κλιμάκιο επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ έχει μεταβεί στην περιοχή για το συντονισμό της διερεύνησης και το σχεδιασμό αναλυτικής επιδημιολογικής μελέτης για την ανεύρεση των παραγόντων κινδύνου της επιδημίας. To ΚΕΕΛΠΝΟ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις υπηρεσίες υγείας και τους τοπικούς φορείς δημόσιας υγείας με στόχο την παρακολούθηση του φαινομένου και τη λήψη μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

SHARE:

24Media Network