Αρκουμανέας: Κοντά στις 3.500 τα κρούσματα σήμερα

Αρκουμανέας: Κοντά στις 3.500 τα κρούσματα σήμερα
Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας, εν μέσω πανδημίας ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Σχεδόν ανεξέλεγκτα φαίνεται να κινείται η επιδημία κορονοϊού στην Ελλάδα, με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ να αναφέρει ότι σήμερα τα κρούσματα θα κινηθούν στα επίπεδα των 3500.

Κοντά στα επίπεδα της προηγούμενης Τρίτης αναμένεται να κινηθούν τα κρούσματα κορονοϊού σήμερα, δηλαδή θα κινηθούν κοντα στις 3500, δείχνοντας την εκθετική πορεία της επιδημίας. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 ο κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας, πρόεδρος του ΕΟΔΥ, αποκάλυψε ότι τα κρούσματα που θα ανακοινωθούν σήμερα θα είναι περίπου 3.500.

Τόνισε, πως σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να μιλάμε για αποκλιμάκωση της πανδημίας, αφού οι νοσηλείες στα νοσοκομεία έχουν αυξηθεί. Ωστόσο, ανέφερε, πως χάριν του εμβολιασμού, έχει μειωθεί ο αριθμός των εισαγωγών στις ΜΕΘ.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ συνέστησε προσοχή ενόψει του 15Αυγούστου, λέγοντας ότι σε πανηγύρια και γιορτές υπάρχει συγχρωτισμός που μπορεί να αποβεί μοιραίος.

Ακόμα, τόνισε πως η Δέλτα είναι ιδιαίτερα μεταδοτική και προσβάλλει τους ανεμβολίαστους, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως οι εμβολιασμένοι δε θα νοσήσουν. «Γι’ αυτό γίνεται προσπάθεια να πάμε κοντά στον κόσμο ώστε να εμβολιαστεί» δήλωσε.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες Δευτέρα (26/7), ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε το απόγευμα της ότι τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του κορονοϊού είναι 2.070, εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα