Αυτό είναι το έντυπο εμβολιασμού - Τι να προσέξετε

Αυτό είναι το έντυπο εμβολιασμού - Τι να προσέξετε

Εστάλη στα εμβολιαστικά κέντρα το εγχειρίδιο εμβολιασμού με το ερωτηματολόγιο αλλά και το έντυπο συναίνεσης που θα συμπληρώνουν όσοι δεν μπορούν να δώσουν τη συγκατάθεσή τους προφορικά.

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των εμβολιασμών και στην Ελλάδα, αφού πρώτα εγκριθεί το εμβόλιο από τον EMA που ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει το θέμα στις 21 Δεκεμβρίου.

Ήδη τα σχετικά έντυπα που θα πρέπει να συμπληρώνουν οι πολίτες πριν εμβολιαστούν έχουν σταλεί στα εμβολιαστικά κέντρα, μαζί με το εγχειρίδιο 64 σελίδων για τον εμβολιασμό.

Ουσιαστικά πρόκειται για δύο έντυπα: το ερωτηματολόγιο το οποίο θα συμπληρώνει κάθε πολίτης πριν του χορηγηθεί το εμβόλιο αλλά και ένα έντυπο συναίνεσης "μετά από ενημέρωση για ενήλικες μη δυνάμενους να παράσχουν προφορική συγκατάθεση".

Αυτό είναι το έντυπο εμβολιασμού - Τι να προσέξετε
Αυτό είναι το έντυπο εμβολιασμού - Τι να προσέξετε

Κατά τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιο Εξαδάκτυλο το έντυπο πρέπει να αλλάξει στο σημείο που μπαίνουν οι υπογραφές, όπου εκτός απο τον πολίτη που εμβολιάζεται υπογράφει και ο "επαγγελματίας υγείας".

"Εγώ δεν σπούδασα επαγγελματίας υγείας, σπούδασα ιατρική κι έχω σαφή επαγγελματική θέση και βρίσκω προσβλητικό να υπογράψω κάτω από ένα χαρτί ως επαγγελματίας υγείας και αρνούμαι να το κάνω. Αυτό πρέπει να αλλάξει και από κάτω να υπάρχει υπογραφή γιατρού ή νοσηλευτή, να γράφεται με σαφήνεια αν αυτός ο οποίος πήρε το ιστορικό είναι γιατρός και πρέπει να είναι γιατρός" είπε χαρακτηριστικά.

Τι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εμβόλιο κορονοϊού
SHARE:

24Media Network