Κομισιόν: Την ίδια ημέρα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στην ΕΕ

Κομισιόν: Την ίδια ημέρα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στην ΕΕ
UC Davis Medical Center nurse Heather Donaldson prepares to inoculate a staff member with the Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccine, Tuesday, Dec. 15, 2020 in Sacramento, Calif. (AP Photo/Hector Amezcua, Pool) AP

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανακοίνωσε οτι οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού θα ξεκινήσουν την ίδια ημέρα σε όλες τις χώρες της Ένωσης και έκανε λόγο για "τεράστια επιχείρηση". Στις 21 Δεκεμβρίου συνεδριάζει ο ΕΜΑ για την έγκριση του εμβολίου.

Οι 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα μπορούν “να ξεκινήσουν την ίδια ημέρα” τις εκστρατείες εμβολιασμού κατά της Covid-19, από την στιγμή που θα δοθεί το πράσινο φως της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής για το εμβόλιο που έχει αναπτυχθεί από τις Pfizer-BioNTech, ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Χθες ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) και ο μετά από πιέσεις που φέρεται να δέχτηκε από την Ένωση, ανακοίνωσε πως επισπεύδει την συνεδρίαση για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά 8 ημέρες. Ετσι, αντί στις 29 Δεκεμβρίου που ήταν προγραμματισμένο να συσνεδριάσει, μετέθεσε την ημερομηνία για τις 21 του μήνα.

“Εν τέλει, εντός μίας εβδομάδας, το πρώτο εμβόλιο θα έχει εγκριθεί, κατά συνέπεια, οι εμβολιασμοί θα μπορέσουν να ξεκινήσουν αμέσως…είναι μία τεράστια επιχείρηση”, δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

“Ας ξεκινήσουμε λοιπόν όσο το δυνατόν ταχύτερα αυτήν την εκστρατεία εμβολιασμού όλοι μαζί οι είκοσι επτά, με έναρξη την ίδια ημέρα”, πρόσθεσε για να υπενθυμίσει πως “συνολικά, έχουμε αγοράσει περισσότερες δόσεις από όσες απαιτείται για όλον τον κόσμο στην Ευρώπη μέσω συμβολαίων με διαφορετικά εργαστήρια, ώστε να συγκροτήσουμε ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο εμβολίων στο στάδιο της ανάπτυξής τους”.

“Όπως διασχίσαμε ενωμένοι την πανδημία αυτή, ας ξεκινήσουμε ενωμένοι την εξάλειψη αυτού του φοβερού ιού”, κατέληξε.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ


Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα