Δείτε πώς χωνεύει το στομάχι μας ένα χάμπουργκερ

Δείτε πώς χωνεύει το στομάχι μας ένα χάμπουργκερ

Αν δεν μπορείτε να σταματήσετε να λιγουρεύεστε ένα ζουμερό χάμπουργκερ, αυτό το βίντεο ίσως σας βοηθήσει. Δείτε τι συμβαίνει στο στομάχι σας όταν ενδίδετε

Οι επιστήμονες πήραν ένα ατόφιο χάμπουργκερ και το τοποθέτησαν σε ένα μπολ, το οποίο νωρίτερα είχαν γεμίσει με υδροχλωρικό οξύ, το οξύ δηλαδή που εκκρίνει το στομάχι μας για να χωνέψει μια τροφή.

Το NEWS247 σε συνεργασία με το Invitromagazine σας παρουσιάζουν σε βίντεο τα αποτελέσματα του πειράματος. Το χάμπουργκερ ήταν ζεστό και φρέσκο φρέσκο, όπως ακριβώς το καταναλώνουμε.

Στο βίντεο, ένας επιστήμονας μας εξηγεί για πόση ώρα θα το αφήσουν μέσα στο μπολ, ενώ ένας καθηγητής διευκρινίζει τι είναι το υδροχλωρικό οξύ, το οποίο βρίσκεται στο στομάχι του καθένα.

Τρεις ώρες μετά, δείτε τα αποτελέσματα της πέψης… Όλα έχουν διαλυθεί κι έχουν πάρει ένα σκούρο χρώμα.

Εάν η εικόνα σας αηδιάζει σας λέμε ότι αυτό συμβαίνει πάντα μέσα στο στομάχι μας όταν η διαδικασία της πέψης βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το υδροχλωρικό οξύ διασπά την τροφή και εκεί ξεχωρίζουν τα ωφέλιμα στοιχειά για τον οργανισμό, εκείνα που θα μας δώσουν ενέργεια και εκείνα που θα μας γεμίσουν… λίπος

Διαβάστε ακόμα στο Invitromagazine:

- Γιατί δεν πρέπει να αδυνατίζουμε γρήγορα; Τι μπορεί να πάθουμε;

- Δείτε επέμβαση σε έλληνα ασθενή, που υποβάλλεται σε βιοψία εγκεφάλου ξύπνιος (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: invitromagazine
SHARE: