Δέκα πράγματα που κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια κάθε μέρα

Δέκα πράγματα που κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια κάθε μέρα

Οι ευτυχισμένες σχέσεις μερικές φορές είναι αποτέλεσμα μικρών καθημερινών πραγμάτων. Δείτε πώς ακόμη και η μακροβιότερη, ευτυχέστερη σχέση απλά αποτελείται από μια σειρά μικρές αλλά σημαντικές χειρονομίες της καθημερινότητας

Tο NEWS247 σε συνεργασία με το InvitroMagazine σας παρουσιάζει 10 πράγματα που κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια κάθε μέρα.

Μερικές φορές συναντάς μεγαλύτερα ζευγάρια που μοιάζουν λες και είναι από πάντα μαζί, και θαυμάζεις το επίτευγμά τους. Τριάντα χρόνια; Απίστευτο.

Άρθρο του σύμβουλου και θεραπευτή Gestalt – Clinton Power

Μπορεί να φαίνεται ότι το να έχει κανείς μια επιτυχημένη συντροφική σχέση είναι μια τεράστια πρόκληση, αλλά όταν κοιτάξετε προσεκτικά, ακόμη και η μακροβιότερη, ευτυχέστερη σχέση απλά αποτελείται από μια σειρά από μικρά πράγματα.

Κάθε σχέση έχει ένα “απόθεμα” καλών συναισθημάτων, και το ζευγάρι που το γεμίζει συχνά με μικρά πράγματα θα είναι πιο ανθεκτικό σε περιόδους κρίσης. Να μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε σήμερα για να ενισχύσετε τη μεταξύ σας σύνδεση.

1. Δώστε στον σύντροφό σας την αμέριστη προσοχή σας

Σεβαστείτε το σύντροφό σας και μην αποσπάτε την προσοχή σας μιλώντας στο τηλέφωνο, σερφάροντας στο ίντερνετ, ή στέλνοντας μηνύματα κατά τη διάρκεια που είστε μαζί. Επίσης, δεν έχει νόημα να προσποιείστε ότι τον ακούτε, ενώ το μυαλό σας ταξιδεύει χιλιόμετρα μακριά. Για να έχετε μια στέρεη σχέση, θα πρέπει να είστε παρόντες!

2. Δώστε προτεραιότητα στα τακτικά τρυφερά αγγίγματα

Υπάρχουν διαφωνίες σχετικά με τον ρόλο που παίζει η ευτυχισμένη ερωτική ζωή, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία για την σημασία του τακτικού, τρυφερού αγγίγματος. Αγκαλιάστε τον σύντροφό σας, κρατήστε το χέρι του ή τρίψτε τα πόδια του, δεν έχει τόση σημασία. Όταν συνδέεστε σωματικά, επιβεβαιώνετε τον δεσμό σας με έναν ισχυρό, αρχέγονο τρόπο.

3. Προσέχετε τους τρόπους σας

Αφού περάσει η πρώτη περίοδος, πολλά ζευγάρια ξεχνούν τους τρόπους τους και απλώς πιστεύουν ότι δεν χρειάζεται πλέον να κάνουν μικρές χάρες για τον σύντροφό τους. Αλλά οι χάρες γεμίζουν την δεξαμενή. Φτιάξτε τσάι, πάρτε ένα κέρασμα που τους αρέσει ή βοηθήστε με μια δουλειά που δεν τους αρέσει να κάνουν.

4. Εκφράστε τακτικά την ευγνωμοσύνη σας στο σύντροφό σας

Μπορεί να έχετε πει τους πιο συγκινητικούς όρκους την ημέρα του γάμου σας, αλλά τους τελευταίους έξι μήνες έχετε ξεχάσει να πείτε στο σύντροφό σας ότι ναι, είστε ακόμα ευτυχής και ευγνώμων που είναι στη ζωή σας. Επιλέξτε να είστε με το σύντροφό σας κάθε μέρα. Πείτε ευχαριστώ.

5. Ασχοληθείτε με το σύντροφό και χωρίς να υπάρχει λόγος

Τα πολυάσχολα ζευγάρια μπορεί να πέσουν στην παγίδα της επικοινωνίας μόνο όταν τα παιδιά πρέπει να πάνε στο γιατρό, πρέπει να πληρωθεί η πιστωτική κάρτα ή κάποιος πρέπει να παραγγείλει το δείπνο. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια τηλεφωνιούνται έτσι απλά. Δώστε στον σύντροφό σας να καταλάβει ότι νοιάζεστε αρκετά και είστε κοντά του.

6. Φλερτάρετε

Δεν έχει σημασία πόσο καιρό είστε μαζί Ο σύντροφός σας θα εκτιμήσει βαθύτατα το να του υπενθυμίζετε τι είναι αυτό που βρίσκατε πάντα ελκυστικό σε αυτόν. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια δεν σταματούν να φλερτάρουν ο ένας τον άλλο απλά και μόνο επειδή είναι δεσμευμένα και αποκατεστημάνα. Παρατηρήστε τις νέες κομμώσεις, επαινέστε τα καινούρια ρούχα ή απλά χαμογελάστε του με υπονοούμενο.

7. Δουλέψτε σε κάτι μαζί

Ένα επιτυχημένο ζευγάρι ξέρει πως να εργάζεται ομαδικά.

Είτε μαγειρεύοντας ένα γεύμα, είτε εξασκώντας ένα κοινό χόμπι, ένα ευτυχισμένο ζευγάρι αντιλαμβάνεται ότι μια δραστηριότητα την οποία κάνουν μαζί δεν μπορεί παρά να δυναμώσει το δεσμό τους.

8. Διασκεδάστε

Γίνετε ανόητοι. Κάντε φάρσες ο ένας στον άλλο. Επινοήστε τη δική σας ανόητη γλώσσα. Η ζωή είναι σκληρή και για να διατηρήσετε μια σχέση ισχυρή και υγιή χρειάζεται δουλειά – αλλά μην τα παίρνετε όλα πολύ στα σοβαρά. Οι πιο ανθεκτικοί άνθρωποι – και ζευγάρια – είναι εκείνοι που μπορούν να σηκώνουν τους ώμους τους και να γελάνε σαν παιδιά.

9. Συγχωρήστε.

Οι μικρές δυσαρέσκειες μπορεί να μεγαλώσουν και να γίνουν μεγάλες, ασήκωτες απογοητεύσεις. Απλά ξεχάστε τες. Τα έξυπνα ζευγάρια επιλέγουν τις μάχες τους, και τις πιο πολλές φορές, διαγράφουν τις μικρές παραβάσεις εφόσον απειλούν τη μεγάλη εικόνα.

10. Υποστηρίξτε τις ελπίδες και τα όνειρα του συντρόφου σας.

Ένας σύντροφος που δεν νοιάζεται για τα όνειρα και τους στόχους σας, σας κάνει κακό. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια ενδιαφέρονται για τις ελπίδες και τα σχέδια των συντρόφων τους, κάνουν ερωτήσεις και ακούνε, επευφημούν ο ένας τον άλλον και είναι εκεί όταν οι καιροί είναι δύσκολοι. Μια καλή σχέση δεν είναι κάτι που τυχαίνει. Ακόμα κι αν έχετε άριστη χημεία και τις καλύτερες προθέσεις, ένας ισχυρός δεσμός είναι εκείνος όπου και οι δύο σύντροφοι ξοδεύουν χρόνο για να «θρέψουν» ο ένας τον άλλον καθημερινά. Η αγάπη είναι μια πράξη που γίνεται σκόπιμα και δεν σταματά ποτέ.

Πηγή: enallaktikidrasi.com

Διαβάστε ακόμα στο Invitromagazine:

Μάθετε τι λέει η Ζιζέλ και τι προτείνει σε όλες τις μητέρες

Γιατί μετά το έμφραγμα, πολλοί άνθρωποι παθαίνουν κατάθλιψη;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα