Δεν θα πιστέψεις τι κοιτάζουν οι άνδρες και ζουν περισσότερο

Δεν θα πιστέψεις τι κοιτάζουν οι άνδρες και ζουν περισσότερο
Ζευγάρι τρέχει στην εξοχή lev dolgachov

Τι κοιτάζουν οι άνδρες, τι σκέφτονται και τι τους κάνει τελικά να ζουν περισσότερα χρόνια σύμφωνα με επιστημονική έρευνα.

Το μυστικό που επιθυμούν όλοι να ανακαλύψουν, αυτό της μακροζωίας αποκαλύπτει το Medical Daily.

Συνοψίζοντας τα ευρήματα διαφόρων ερευνών, κατέληξε σε 6 συνήθειες, οι οποίες μπορούν να επιμηκύνουν την διάρκεια ζωής των ανδρών.

Αν και σε γενικές γραμμές, οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άνδρες και πολύ σημαντικό ρόλο παίζει ο τρόπος ζωής, οι παρακάτω έξι συνήθειες μπορούν να προσθέσουν μερικά χρόνια και κάποιες με ιδιαίτερα ευχάριστο τρόπο.

1. Κοιτώντας γυναικεία στήθη

Η εξαιρετικά άβολη για τις γυναίκες ανδρική αυτή συνήθεια, φαίνεται πως έχει θετική επίδραση και στην υγεία των ανδρών, βάζοντάς τους σε μία ευχάριστη κατάσταση, όπως όταν κοιτούν χαρούμενα ζωάκια.

Μελέτη του 2012, που είχε δημοσιευθεί στο Archives of Internal Medicine, εξέτασε τις επιδράσεις που είχαν οι θετικές σκέψεις στην υγεία των ανδρών. Μετά από έναν χρόνο, η θετική σκέψη είχε ισχυρή επίδραση στις επιλογές που έκαναν για την υγεία τους.

Περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς με στεφανιαία νόσο αύξησαν την σωματική τους δραστηριότητα σε σχέση με το 37% στους οποίους δεν ζητήθηκε να καταγράφουν τις θετικές τους σκέψεις το πρωί.

Το ίδιο συνέβη και με τους ασθενείς που υποφέρουν από υψηλή πίεση.

 2. Πολύ σεξ

Υπάρχει καλός λόγος. Μελέτη έδειξε ότι το σεξ μειώνει τα ποσοστά θνησιμότητας των ανδρών έως και 50%.

Το σεξ προάγει την ευεξία, μειώνει το στρες και απελευθερώνει σεροτονίνη, την ορμόνη της ευτυχίας και μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα. Στην μελέτη, του BMJ, το προσδόκιμο ζωής αυξήθηκε κατά τρία με οκτώ χρόνια, σε όσους είχαν περισσότερους οργασμούς.

3. Γάμος

Έρευνα στην οποία συμμετείχαν 127.000 αμερικανοί, έδειξε ότι οι παντρεμένοι ζουν περισσότερο, ενώ και όσοι παντρεύτηκαν μετά τα 25, έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής από όσους παντρεύτηκαν νωρίτερα.

4. Παιδιά

Μελέτη του Journal of Epidemiology & Community Health έδειξε ότι όταν οι γονείς γίνονται 60 ετών, οι άνδρες με παιδιά παρουσιάζουν αύξηση του προσδόκιμου ζωής κατά 2 έτη, ενώ οι γυναίκες 1,5.

Στην ηλικία των 80 ετών, άνδρες με παιδιά τείνουν να ζουν 8 μήνες περισσότερο από εκείνους που δεν έχουν.

5. Υπευθυνότητα

Η αίσθηση ευθύνης μπορεί να κάνει θαύματα. Μελέτη του Journal of Personality and Social Psychology κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ηλικιωμένοι άνθρωποι σε γηροκομεία, στους οποίους δόθηκε ένα φυτό για να προσέχουν, είχαν αναπτύξει τις κοινωνικές τους δεξιότητες, την εγρήγορση και την γενικότερη λειτουργικότητά τους.

6. Χαλαρό σώμα

Οι περισσότεροι άνδρες κερδίζουν βάρος όταν κάνουν παιδιά, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Σύμφωνα με το βιβλίο “How Men Age”, οι άνδρες με κοιλίτσα είναι λιγότερο πιθανό να υποστούν καρδιακό επεισόδιο ή καρκίνο του προστάτη και έχουν περισσότερες πιθανότητες να περνούν χρόνο με τα παιδιά τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα