Διακοπή της λειτουργίας τους αναγγέλλουν οι ιδιωτικές κλινικές αν δεν εξοφληθούν από τον ΕΟΠΥΥ

Patient Room
Patient Room ARI BURLING

Τουλάχιστον 50 κλινικές αναγγέλλουν ότι θα διακόψουν τη λειτουργία τους το καλοκαίρι αν συνεχιστεί και τον επόμενο μήνα η στάση πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ

Με επιστολή τους στον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών κλινικών επισημαίνουν ότι τουλάχιστον 50 ιδιωτικές κλινικές ετοιμάζονται να παύσουν τη λειτουργία τους μέσα στο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με την επιστολή οι εκπρόσωποι τονίζουν πως  αν συνεχιστεί η στάση  πληρωμών τους από τον ΕΟΠΥΥ θα διακόψουν τη λειτουργία τους αφήνοντας στον αέρα χιλιάδες ασθενείς.

Όπως αναφέρουν, αυτό θα οδηγήσει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους, "παρότι ο κλάδος της υγείας είναι στα σχέδια στρατηγικής ανάπτυξης της Ευρώπης για το 2020, και περιλαμβάνεται στους κλάδους που μπορούν να συνεισφέρουν στην βιώσιμη και καινοτόμα ανάπτυξη".

Παράλληλα, στην επιστολή τονίζεται πως οι ιδιωτικές κλινικές καλούνται να λειτουργήσουν σε καθεστώς οικονομικής ασφυξίας και περιγράφεται με δραματικούς τόνους η κατάσταση τους. "Στα ταμεία μας δεν υπάρχει ούτε cents του ευρώ. Αδυνατούμε να είμαστε συνεπείς στις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, αδυνατούμε να είμαστε συνεπείς, όπως επί δεκαετίες ήμασταν, στις υποχρεώσεις μας προς τους εργαζόμενους μας", αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Οι εκπρόσωποι των κλινικών υπολογίζουν τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ στα 600 εκατομμύρια ευρώ προς τις 170 ιδιωτικές κλινικές της χώρας και ζητούν μια πληρωμή άμεσα και μια δεύτερη στα τέλη Μαΐου 2015, διαφορετικά, όπως τονίζουν, θα καταρρεύσουν.

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network