Διευκρινίσεις Γεωργαντά για το “πάγωμα” του πιστοποιητικού σε εμβολιασμένους

Διευκρινίσεις Γεωργαντά για το “πάγωμα” του πιστοποιητικού σε εμβολιασμένους
Ελεγχος πιστοποιητικού Eurokinissi

Δεν ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για όσους νοσούν, αλλα επανέρχεται μετά την νόσηση, διευκρίνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

“Οι εμβολιασμένοι δεν χρειάζεται να εκδώσουν πιστοποιητικά νόσησης” είπε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, τονίζοντας οτι “είναι αυτονόητο αυτός που νοσεί για τις ημέρες της νόσησης ή της ανάρρωσης δεν ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Διακόπτεται η ισχύς του κι επανέρχεται εκ νέου μετά την παρέλευση των ημερών της νόσησής του. Δηλαδή αν κάποιος νοσήσει για 5,10 ή 20 μέρες κι έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού, αυτό δεν μπορεί να ισχύσει”

Μιλώστας στον ΣΚΑΙ ο κ. Γεωργαντάς διευκρίνισε, οτι αυτό δεν γίνεται αυτόματα με τη δήλωση του θετικού τεστ επειδή τεχνικά δεν μπορεί να υποστηριχθεί, καθώς διαφέρουν οι μέρες νόσησης από ασθενή σε ασθενή.

Παράλληλα γνωστοποίησε οτι αυριο Σάββατο, θα τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα για τους Έλληνες πολίτες του εξωτερικού που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους σε χώρα της Ε.Ε ή σε άλλες 28 συνεργαζόμενες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και Βρετανίας. Προϋπόθεση να έχουν ΑΦΜ στην Ελλάδα προκειμένου να δηλώσουν ότι έχουν εμβολιαστεί και ειδικά οι άνω των 60 ετών να γλιτώσουν το πρόστιμο των 100 ευρώ που θα επιβάλλεται στους ανεμβολίαστους από την 16η Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα