ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ

Ο Γιώργος Γεωργαντάς είναι Έλληνας δικηγόρος και πολιτικός, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Από τις 9 Ιουλίου 2019 είναι υφυπουργός Απλούστευσης Διαδικασιών στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Γεννήθηκε στις 7 Μαΐου 1967 στην Αγία Παρασκευή Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Κομοτηνής. Μετακόμισε στο Κιλκίς όπου εργάστηκε ως δικηγόρος. Είναι αντιπρόεδρος του Α.Ο. Κιλκισιακού. Ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2009. Έχει εκλεγεί βουλευτής Κιλκίς από τον Μάιο του 2012 σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις. Διατέλεσε Υφυπουργός Παιδείας στην Κυβέρνηση Σαμαρά. Από το 1992 είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς και κατείχε διάφορες θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο του και ειδικότερα: α) 2002-2005 μέλος του Δ.Σ., β)2005-2008 γραμματέας του Δ.Σ. και γ) 2008 έως Οκτώβριος 2009 Πρόεδρος του Δ.Σ. Παράλληλα ασχολήθηκε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την οποία γνωρίζει πολύ καλά. Εκλέχθηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κιλκίς το 2003 και από το 2007 έως το 2009 διετέλεσε Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κιλκίς.

Ψώνια σε λαϊκή αγορά

Καύσιμα, ενέργεια, στέγαση, τρόφιμα και επιτόκια απειλούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Ο πληθωρισμός οδεύει για νέο ρεκόρ τον Μάιο, με τους τομείς της ενέργειας, καυσίμων, τροφίμων και στέγασης να “πρωταγωνιστούν” στη νέα σκληρή πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Συναγερμός για την επισιτιστική ασφάλεια της χώρας: Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό

Συναγερμός για την επισιτιστική ασφάλεια της χώρας: Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό

Η κυβέρνηση καταγράφει τα αποθέματα της χώρας σε προϊόντα που συνδέονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία και την πιθανότητα ελλείψεων. Ο πρωθυπουργός συγκαλεί τη Δευτέρα σύσκεψη με Γεωργαντά.

O υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Επανενεργοποιείται η Επιτροπή Επισιτιστικής Ασφάλειας

Η επανεργοποίηση της Επιτροπής Επισιτιστικής Ασφάλειας γίνεται όπως ανέφερε ο Γιώργος Γεωργαντάς για την εύρεση καλύτερων εναλλακτικών αγορών, οι οποίες θα μπορέσουν να καλύψουν τη ζήτηση προϊόντων (δημητριακών), τα οποία εισαγάγαμε μέχρι τώρα από Ουκρανία και Ρωσία.

Τρακτέρ

Αναβρασμός στους αγρότες - Ζητούν στήριξη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία 

Οι συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή είναι πολλαπλές. Ο Κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε χθες μέτρα και για τους αγρότες, που ζητούν αφορολόγητο πετρέλαιο.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντάς

Γεωργαντάς: Κανένας επισιτιστικός κίνδυνος για την Ελλάδα - Υπάρχουν εναλλακτικές αγορές

Καθησυχαστικός φάνηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντάς, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν προβληματισμοί σχετικά με την επισιτιστική επάρκεια της Ελλάδας σε σιτηρά.

Στις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μάχη για την ψήφο των αγροτών, από τις Βρυξέλλες στη Θεσσαλία

Τη σημασία στήριξης των αγροτών επεσήμανε από τις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο συμμετοχής του στη Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Αφρικανικής Ένωσης. Με κινητοποιήσεις "απαντούν" οι αγρότες.

Ηλεία 2007: Η ομολογία Καραγκούνη για τα επιδόματα της φωτιάς και τα μπαλώματα για την "εποποιία"

Ηλεία 2007: Η ομολογία Καραγκούνη για τα επιδόματα της φωτιάς και τα μπαλώματα για την "εποποιία"

Οι αποπομπές βάσει αξιακού κώδικα, προσκρούουν πάνω στη σκληρή αλήθεια για το 2007. Τα τριχίλιαρα μπορεί να μη δίνονταν σε βαλίτσες, δίνονταν όμως σαν παρηγοριά για τον άρρωστο ψηφοφόρο.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Μητσοτάκης, τα "πίτουρα" και το "αλεύρι"…

Ο πρωθυπουργός τιμώρησε την "ομολογία" του Πέτρου Δούκα και τους "αστεϊσμούς" του Σπήλιου Λιβανού, επικαλούμενος τον αξιακό του κώδικα. Ωστόσο έκανε ότι δεν είδε την σκανδαλώδη "συνεργασία" Κεραμέως - Γεωργιάδη.

Έλεγχος για πιστοποιητικό εμβολιασμού

Γεωργαντάς: Έρχεται "πάγωμα" του πιστοποιητικού στους εμβολιασμένους που νοσούν

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς δήλωσε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο προσωρινής ακύρωσης του πιστοποιητικού στους εμβολιασμένους που νοσούν.

Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα

Γεωργαντάς για πιστοποιητικά εμβολιασμού: "Θα δημιουργήσουμε δυο καινούρια μητρώα"

Τροπολογία για όσους έχουν νοσήσει ή εμβολιαστεί στο εξωτερικό, ή θέλουν να κάνουν στην Ελλάδα την τρίτη δόση, θα καταθέσει το υπουργείο Υγείας. Τι θα γίνει με τη σχολική κάρτα μαθητών και τα self test.

Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού

Με ημερομηνία λήξης το πιστοποιητικό εμβολιασμού; Τα δεδομένα για την τρίτη δόση

Τη σημασία της τρίτης δόσης στην ανοσολογική απόκριση του πληθυσμού τονίζουν οι επιστήμονες ενώ ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να υπάρξει "ημερομηνία λήξης" στα πιστοποιητικά εμβολιασμού ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στιγμιότυπο από εμβολιαστικό κέντρο

Εμβολιασμοί: Ανοίγει η πλατφόρμα για εμβόλιο Pfizer και Moderna στους 18-29

Να κλείσουν ραντεβού ώστε να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού με τα σκευάσματα της Pfizer και της Moderna θα μπορούν σε μερικές μέρες οι νέοι ηλικίας 18-29 ετών, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γ. Γεωργαντά.

Εμβολιασμός πολιτών

Εμβολιασμοί: Πότε παίρνουν σειρά οι 20αρηδες - Ολοταχώς για 2,8 εκ. το μήνα

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, τόνισε πως οι εμβολιασμοί θα κινηθούν σε επίπεδα ρεκόρ από τον Μάιο αγγίζοντας τα 2,7-2,8 εκατ. τον μήνα. Πότε θα εμβολιαστούν οι 20αρηδες.