Δημοσκόπηση: Απέτυχε στην Υγεία η ΝΔ – Τι ζητούν οι πολίτες

Δημοσκόπηση: Απέτυχε στην Υγεία η ΝΔ – Τι ζητούν οι πολίτες
Η κεντρική είσοδος του υπουργείου Υγείας Eurokinissi

Μόνο το 10% των πολιτών χαρακτηρίζει θετικά τα όσα έκανε 4 χρόνια η ΝΔ στην Υγεία και εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τους χειρισμούς στην πανδημία. Ποιες προτεραιότητες θέτουν για τη νέα κυβέρνηση.

Ο πιο σημαντικός τομέας, ο οποίος μάλιστα θα πρέπει να βελτιωθεί άμεσα, είναι αυτός της Υγείας, σύμφωνα με όσα καταγράφονται στη νέα δημοσκόπηση «Η διακυβέρνηση 2019-2023 και η επόμενη μέρα» της Κάπα Research (συλλογή στοιχείων 5-9 Μάϊου 2023).

Οι πολίτες εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε συνολικά η απερχόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ) τον τομέα της Υγείας, ενώ κατακρίνει τους χειρισμούς της κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Την ίδια στιγμή, το πρώτο που ζητούν όλες οι κοινωνικές τάξεις από τη νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί, είναι η βελτίωση του συστήματος υγείας.

Απέτυχε στην Υγεία η ΝΔ

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «εάν κάνετε έναν απολογισμό, τι άποψη έχετε για τον τρόπο που χειρίστηκε η κυβέρνηση την Υγεία τα τελευταία τέσσερα χρόνια», το 58% των πολιτών έχει αρνητική άποψη.

Στο ίδιο πλαίσιο, μόνο το 10% έχει θετική άποψη για όσα έγιναν στα 4 χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ.

Όσον αφορά την αρνητική άποψη από τους χειρισμούς της απερχόμενης κυβέρνησης, το ίδιο ποσοστό (58%) εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για το θέμα της ελευθερίας του Τύπου, ενώ για τα θέματα της Παιδείας αρνητική ήταν η αντίδραση του 56% των πολιτών.

Και μπορεί τα στελέχη της κυβέρνηση της ΝΔ να δηλώνουν «υπερήφανα» για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, όμως στην εν λόγω δημοσκόπηση, οι πολίτες εκφράζουν τελείως αντίθετη άποψη.

Απαντώντας στην ερώτηση «την τελευταία τετραετία η χώρα και οι πολίτες βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια σειρά σοβαρών κρίσεων. Εσείς πώς κρίνετε τον τρόπο που διαχειρίστηκε η κυβέρνηση κάθε μία από τις παρακάτω κρίσεις;», το 49% κρίνει αρνητικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης και το 29% θετικά.

Τι θέλουν από την επόμενη κυβέρνηση οι πολίτες

Στην ίδια δημοσκόπηση και στην ερώτηση «κατά τη γνώμη σας, ποιες πρέπει να είναι οι βασικές προτεραιότητες της επόμενη ς κυβέρνησης», οι πολίτες βάζουν σε πρώτη προτεραιότητα την Υγεία.

Συγκεκριμένα το 67% των πολιτών επιθυμεί η επόμενη κυβέρνηση να βελτιώσει πρώτα από όλα το σύστημα Υγείας.

Ακολουθεί με 54% η αύξηση στους μισθούς και τις συντάξεις, με 43% η βελτίωση στο σύστημα Παιδείας, το 42% ζητά μείωση στους φόρους και το 31% να λάβει μέτρα στήριξης της νέας γενιάς.

Μάλιστα, η βελτίωση του συστήματος υγείας είναι η πρώτη ανάγκη σε όλες τις κοινωνικές και οικονομικές τάξεις, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Κάπα Research.

Συγκεκριμένα, να γίνουν άλματα στην Υγεία ζητά το 63% της ανώτερης και μέσης τάξης, το 61% της μεσαίας, το 70% της μικρομεσαίας και το 76% της εργατικής και αγροτικής τάξης.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα