Έκκληση από τη Φλόγα, για αντικατάσταση μηχανήματος στο Νοσοκομείο Παίδων ‘Η Αγία Σοφία’

Έκκληση από τη Φλόγα, για αντικατάσταση μηχανήματος στο Νοσοκομείο Παίδων ‘Η Αγία Σοφία’
ΑΘΗΝΑ- Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»./PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ Phasma

Τη συνδρομή του κόσμου ζητά ο Σύλλογος "Φλόγα" για την άμεση αλλαγή του μηχανήματος, που βοηθά στη διάγνωση της βιοψίας παιδιών με καρκίνο. Η πρόεδρος του Συλλόγου, Μαρία Τρυφωνίδη, μίλησε στο NEWS 247

Τη βοήθεια του κόσμου ζητά ο Σύλλογος Παιδιών με Καρκίνο “Φλόγα”, για την αλλαγή του μηχανήματος που βοηθά τους γιατρούς να κάνουν σωστή διάγνωση της βιοψίας, στην οποία υποβάλλονται τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο, στο νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία”.

Η κυρία Μαρία Τρυφωνίδη, πρόεδρος του Συλλόγου Φλόγα, μίλησε στο NEWS 247 για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσομομεία παίδων, όπου τα παιδιά δίνουν μάχη με τον καρκίνο.

Όπως είπε η κυρία Τρυφωνίδη, τα παιδιά με καρκίνο στις μέρες μας μπορούν να θεραπευτούν, αρκεί να έχουν τον σωστό εξοπλισμό, καλούς γιατρούς και την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή. Ωστόσο, ο εξοπλισμός που έχουν στη διάθεσή τους είναι παλαιάς τεχνολογίας, με αποτέλεσμα και οι ίδιοι οι γιατροί, να μην μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Πιο συγκεκριμένα, το τελευταίο διάστημα έχει προκύψει σοβαρό πρόβλημα με το μηχάνημα του Νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία”, το οποίο χρειάζεται άμεσα αντικατάσταση, αφού υπάρχει κίνδυνος μη έγκυρης διάγνωσης για τη βιοψία των παιδιών, που πάσχουν από καρκίνο.

“Τα μηχανήματα αυτά βοηθούν και τους γιατρούς, να κάνουν σωστή διάγνωση για τη βιοψία. Με τον καιρό όμως, είναι λογικό να φθείρονται και να χρειάζονται αλλαγή. Και τα παιδιά αυτά δεν έχουν μία γρίπη, έχουν κάτι σοβαρό, πάσχουν από καρκίνο και η βιοψία γι’αυτά τα παιδιά είναι πάρα πολύ σημαντική, αφού από το αποτέλεσμά της εξαρτάται και η θεραπεία που θα ακολουθήσουν”, είπε η κυρία Τρυφωνίδη.

Francesca Giaitzoglou Watkinson

 

Ο Σύλλογος Φλόγα έχει κατορθώσει στα περισσότερα από 30 χρόνια λειτουργίας του, να εξασφαλίσει την αντικατάσταση μηχανημάτων σε νοσοκομεία Παίδων, αυτή τη στιγμή όμως, δεν υπάρχει η δυνατότητα για την αλλαγή του συγκεκριμένου μηχανήματος και φυσικά, δεν προβλέπεται κρατική δαπάνη, που θα επέτρεπε την αγορά του νέου, μεγάλης αξίας, εξοπλισμού.

“Για τους γιατρούς δεν μπορώ να πω το παραμικρό. Είναι άψογοι και στηρίζουν ένα σύστημα που καταρρέει. Η Φλόγα πληρώνει εννέα γιατρούς αυτή τη στιγμή στο Ελπίδα. Κατανοούμε ότι υπάρχει κρίση, σε όλα τα νοσοκομεία, αλλά τα παιδιά αυτά για να γίνουν καλά, χρειάζονται φροντίδα. Όλα τα νοσοκομεία έχουν προβλήματα με τον εξοπλισμό. Αυτή τη στιγμή, το μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει το Αγία Σοφία”, είπε η πρόεδρος του Συλλόγου.

Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια

Η “Φλόγα” ιδρύθηκε το 1982 από ελάχιστους γονείς παιδιών με καρκίνο και σήμερα αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, με γραφεία και εκπροσώπους στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

Οι άνθρωποι της Φλόγας συμπαρίστανται στις οικογένειες και αγωνίζονται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα