Εμβόλιο κορονοϊού: Τα πρώτα στοιχεία της νεκροψίας για το θάνατο της 63χρονης στο Ίλιον

Εμβόλιο κορονοϊού: Τα πρώτα στοιχεία της νεκροψίας για το θάνατο της 63χρονης στο Ίλιον
Εμβολιασμός για κορονοϊό AP

Η άτυχη γυναίκα που είχε παλαιότερα εκδηλώσει έμφραγμα έχασε τη ζωή της από πνευμονικό οίδημα. Αναμένονται ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις.

Φως στα αίτια θανάτου της 63χρονης που έχασε χθες το μεσημέρι τη ζωής της μερικά λεπτά αφού αποχώρησε από το εμβολιαστικό κέντρο, μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης εμβολίου για τον κορονοϊό της AstraZeneca προσπαθεί να ρίξει η νεκροψία νεκροτομή. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η αιτία του θανάτου της είναι πνευμονικό οίδημα κάτι που δεν φαίνεται να συνδέεται με το εμβόλιο.

Κατά τη διαδικασία της νεκροψίας νεκροτομής, ο ιατροδικαστής βρήκε ένα παλαιό έμφραγμα το οποίο φαίνεται να οδήγησε στο πνευμονικό οίδημα και έχουν σταλεί και δείγματα για ιστολογική εξέταση προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπήρχε κάτι άλλο.

Σημειώνεται ότι η 63χρονη έπασχε από σακχαρώδη διαβήτη και στεφανιαία νόσο.

Υπενθυμίζουμε ότι η γυναίκα πήγε χθες το μεσημέρι (13:45) να εμβολιαστεί στο Κέντρο Υγείας στο Ιλιον. Εκεί έλαβε την πρώτη δόση από το εμβόλιο και αφού πέρασε και το 20λεπτο της παρακολούθησης, αποχώρησε από το κέντρο χωρίς να εμφανίσει κάποιο πρόβλημα.

Περίπου 15 λεπτά μετά, ένας περαστικός ανέφερε πως υπάρχει μια γυναίκα που είχε πρόβλημα λίγο πιο μακριά από το κέντρο. Αμέσως έσπευσαν μέλη του προσωπικού και της παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, ενώ παράλληλα κλήθηκε και το ΕΚΑΒ. Παρά τις προσπάθειες η γυναίκα κατέληξε

Οι υγειονομικές αρχές διερευνούν τα αίτια του θανάτου και αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής. Επίσης το περιστατικό έχει δηλωθεί ήδη στην υπηρεσία φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ. Σε πρώτη φάση φαίνεται ότι ο θάνατος δεν συνδέεται με το εμβόλιο, καθώς σημειώθηκε πολύ γρήγορα μετά τη χορήγηση.

Σύμφωνα με τον Ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων, “κάτι που ισχύει και για την περίπτωση του θανάτου της 63χρονης μετά τον εμβολιασμό της είναι ότι η ιατροδικαστική εξέταση ολοκληρώνεται μετά το πέρας όλων των εργαστηριακών εξετάσεων (ιστολογικών, τοξικολογικών κτλ) που σημαίνει απαιτείται υπομονή και όχι βιαστικά συμπεράσματα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα