Κακοκαιρία Μήδεια: Τι θα γίνει με τους εμβολιασμούς που ακυρώθηκαν

Κακοκαιρία Μήδεια: Τι θα γίνει με τους εμβολιασμούς που ακυρώθηκαν
Εμβολιασμοί στο MEGA εμβολιαστικό κέντρο "ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ" στο Μαρούσι. Eurokinissi

Με περιορισμένο ωράριο αναμένεται να λειτουργήσουν αύριο τα εμβολιαστικά κέντρα στην Αττική. Σε ένστολους, Κορυδαλλό και Αμυγδαλέζα οι αδιάθετες δόσεις εμβολίων.

Η κακοκαιρία Μήδεια που έπληξε την Αττική ανέβαλε μαζικά εμβολιασμούς σε όλη την περιφέρεια. Αν και σαφή εικόνα των αδιάθετων εμβολίων θα έχουμε αύριο, ήδη έχει ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός αναπλήρωσης, χορηγώντας δόσεις που δεν διατέθηκαν σε στρατιωτικούς, αστυνομικούς, πυροσβέστες και λιμενικούς, ώστε να μην ανακοπεί δραματικά η πορεία των εμβολιασμών. Τα εμβολιαστικά κέντρα αναμένεται να λειτουργήσουν αύριο αν και με περιορισμένο ωράριο.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες 1.100 δόσεις εμβολίων εστάλησαν σε Κορυδαλλό και Αμυγδαλέζα. Ειδικότερα, 700 δόσεις απεστάλησαν στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού, για κρατούμενους και προσωπικό, ενώ 400 δόσεις εστάλησαν στο κέντρο κράτησης μεταναστών της Αμυγδαλέζας, όπου οι εμβολιασμοί θα γίνουν από ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ.

Με τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών αύριο στην Αττική αναμένεται να λειτουργήσουν πλήρως και τα εμβολιαστικά κέντρα του λεκανοπεδίου. Ωστόσο, το ωράριο και αύριο αναμένεται να είναι περιορισμένο, με τα κέντρα να ανοίγουν τις πόρτες τους στις 12.00 το μεσημέρι.

Τι θα γίνει με τα χαμένα ραντεβού

Τα ραντεβού των πολιτών, οι οποίοι δεν κατάφεραν να φθάσουν σε εμβολιαστικό κέντρο για το ραντεβού εμβολιασμού τους, εν μέσω της κακοκαιρίας, θα επαναπρογραμματιστούν από τις 8 πμ έως τις 12 μμ. Μεταξύ αυτών και όσοι έχουν ραντεβού που θα ματαιωθεί αύριο το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πολίτες που είχαν ραντεβού για τη 2η δόση του εμβολίου αναμένεται να λάβουν sms με τη νέα ημερομηνία και ώρα, ενώ εξετάζεται αν υπάρχει αντίστοιχη δυνατότητα, αυτόματης ενημέρωσης και για όσους είχαν ραντεβού για την 1η δόση ή θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν οι ίδιοι την πλατφόρμα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα