ΕΟΔΥ: Επιβεβαιώνει το κρούσμα λέπρας στην Πάτρα – “Νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση”

ΕΟΔΥ: Επιβεβαιώνει το κρούσμα λέπρας στην Πάτρα – “Νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση”

Μέσω ανακοίνωσής του, ο ΕΟΔΥ επιβεβαιώνει τον εντοπισμό ενός κρούσματος λέπρας. Πρόκειται για μια 65χρονη που νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση". Ποια είναι η νόσος του Hansen.

Ανακοίνωση για το κρούσμα λέπρας που εντοπίστηκε στην Ελλάδα, εξέδωσε ο ΕΟΔΥ.

Αφορά μια 65χρονη γυναίκα που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, ενώ παράλληλα διενεργείται επιτήρηση των επαφών της, για εμφάνιση συμπτωμάτων.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Μία ασθενής 65 ετών με την νόσο Hansen ή αλλιώς λέπρα, νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή σε νοσοκομείο, σε καλή κατάσταση και διεξάγεται ενεργητική επιτήρηση των επαφών της για εμφάνιση συμπτωμάτων. Στο παρελθόν είχαν εμφανιστεί παρόμοια περιστατικά στη χώρα, τα οποία αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς.

Η νόσος του Hansen ή αλλιώς λέπρα, είναι λοιμώδης νόσος που οφείλεται στο βακτηρίδιο Mycobacterium Leprae. Πρόκειται για μια βραδέως εξελισσόμενη νόσο η οποία μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο δέρμα, στους οφθαλμούς και στο νευρικό ιστό.

Παρά την κακή της φήμη πρόκειται για μια ιάσιμη νόσο, η οποία αντιμετωπίζεται με αντιβιοτικά, ειδικά στην έναρξη εμφάνισης συμπτωμάτων. Για τον λόγο αυτό καθίσταται πολύ σημαντική η έγκαιρη ανίχνευση των συμπτωμάτων και η έναρξη αγωγής, τονίζει ο ΕΟΔΥ.

Η νόσος δεν είναι πολύ μεταδοτική και ασθενείς οι οποίοι έχουν ξεκινήσει αγωγή είναι σε θέση να συνεχίσουν κανονικά τις δραστηριότητες τους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα