Ευλογιά των πιθήκων: Αρνητικό το ύποπτο κρούσμα από την Νάξο

Ευλογιά των πιθήκων: Αρνητικό το ύποπτο κρούσμα από την Νάξο
Νοσοκομείο "Αττικόν" EUROKINISSI

Από ανεμοβλογιά και όχι από ευλογιά των πιθήκων νοσεί τελικά ο Άγγλος τουρίστα ο οποίος θεωρήθηκε ως ύποπτο κρούσμα.

Ανεμοβλογιά και όχι ευλογιά των πιθήκων. έδειξαν τελικά οι εξετάσεις που έγιναν σε ύποπτο κρούσμα που εντοπίστηκε στην Νάξο.

Πρόκειται για ένα 30χρονο Βρετανό που παρουσίασε συμπτώματα που έμοιαζαν με αυτά της ασθένειας και οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αττικό με ελικόπτερο από τη Νάξο,

Ο 30χρονος, σύμφωνα με το cyclades24, παρουσιάστηκε στο κέντρο υγείας του νησιού με συμπτώματα της νόσου και οι γιατροί έκριναν πως έπρεπε να γίνει αεροδιακομιδή, με ειδική κάψουλα.

Τελικά σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας: “Το ύποπτο κρούσμα από την Νάξο είναι ανεμοβλογιά και όχι ευλογιά των πιθήκων”.

Να υπενθυμίσουμε ότι χθες το ECDC αναφέρει τρία κρούσματα για τη χώρα. Όμως πιθανότατα να περιλαμβάνει και το συγκεκριμένο το οποίο όμως δεν ήταν επιβεβαιωμένο.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, μέχρι στιγμής στην Ελλάδα έχουν επιβεβαιωθεί έπειτα από ελέγχους δύο κρούσματα ευλογιά των πιθήκων, σε άτομα τα οποία έχουν επιστρέψει στη χώρα μας από το εξωτερικό.

Πρόκειται για έναν 59χρονο συμπολίτη μας ο οποίος είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Πορτογαλία και νοσηλεύθηκε στο Νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός και ασθενή 47 ετών με πρόσφατο ταξίδι στην Ισπανία.

Ευλογιά των Πιθήκων: Όσα χρειάζεται να ξέρετε

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα