Ευρώ και συνταγή στα φαρμακεία. Γεωργιάδης: "Δεν θα πηγαίνουμε φυλακή όποιον δεν έχει να πληρώσει εισιτήριο στο νοσοκομείο"

Το Υπουργείο Τουρισμού και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας διοργανώνουν την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, συνάντηση εργασίας με τίτλο βΟ ιατρικός τουρισμός στην πράξηβ. Η εκδήλωση θα γίνει στις 12 μ.μ., στο ξενοδοχείο βΜεγάλη Βρετανίαβ. Θα παρουσιαστεί το νέο θεσμικό πλαίσιο για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα. Βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι Υπουργοί Τουρισμού και Υγείας. (EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
Το Υπουργείο Τουρισμού και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας διοργανώνουν την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, συνάντηση εργασίας με τίτλο βΟ ιατρικός τουρισμός στην πράξηβ. Η εκδήλωση θα γίνει στις 12 μ.μ., στο ξενοδοχείο βΜεγάλη Βρετανίαβ. Θα παρουσιαστεί το νέο θεσμικό πλαίσιο για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα. Βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι Υπουργοί Τουρισμού και Υγείας. (EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) EUROKINISSI

Σύντομα η εγκύκλιος για τις συνταγές στα φαρμακεία. Τι δήλωσε ο υπουργός Υγείας για το εισιτήριο που πρέπει να πληρώνουν οι πολίτες για νοσηλεία στα νοσοκομεία

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να εκδοθεί από το υπουργείο Υγείας εγκύκλιος με την οποία θα προβλέπεται η χρέωση με 1 ευρώ ανά συνταγή η οποία και θα πρέπει να καταβάλλεται στους φαρμακοποιούς της χώρας, όπως διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στην "Κοινωνία Ώρα MEGA".

"Θα βγει η διευκρινιστική εγκύκλιος μέσα στις επόμενες μέρες και θα αρχίσει να λειτουργεί. Δεν θα ισχύει μέχρι να βγάλουμε την εγκύκλιο. Είχαμε ένα τεχνικό θέμα στην ΗΔΙΚΑ και περιμέναμε να δούμε αν θα είναι έτοιμα. Μας είχε πει η ΗΔΙΚΑ ότι θα είναι έτοιμη τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου αλλά όχι την 1η Ιανουαρίου. Μέχρι να βγάλουμε την εγκύκλιο, να μην εισπράττεται από τους φαρμακοποιούς", είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός διευκρίνισε, ότι το ευρώ αυτό θα αφορά την κάθε συνταγή και όχι το κάθε φάρμακο και θα εξαιρούνται οι χρονίως πάσχοντες, που οφείλουν να συνταγογραφούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Σε ισχύ το εισιτήριο των 25 ευρώ

Αναφερόμενος στο εισιτήριο των 25 ευρώ, που πρέπει να πληρώνουν οι πολίτες για νοσηλεία στα νοσοκομεία, είπε ότι έχει βγει η σχετική εγκύκλιος και ότι από αυτό εξαιρούνται οι χρονίως πάσχοντες και άποροι. Ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι τα πέντε ευρώ είναι το εισιτήριο για εισαγωγή, και τα 20 για τα νοσήλια, τα οποία θα εισπράττονται με την έξοδο του ασθενούς από το νοσοκομείο.

Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει να πληρώσει, ο κ. Γεωργιάδης είπε: "δεν θα τον πηγαίνουμε φυλακή, μην ανησυχείτε".

SHARE:

24Media Network