“Φαρ Ουέστ” τα νοσοκομεία – Χωρίς φύλαξη το “Μεταξά” τα Σαββατοκύριακα

Διαβάζεται σε 2'
Νοσοκομείο Μεταξά
Νοσοκομείο Μεταξά ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ξέφραγο αμπέλι, με πλημμελή φύλαξη, είναι τα νοσοκομεία, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, με αφορμή το περιστατικό στο Νοσοκομείο «Μεταξά», όπου συνελήφθη μία 43χρονη που έκλεβε νοσηλευόμενους.

Για νοσοκομεία-«ξέφραγο αμπέλι», λόγω πλημμελούς φύλαξης, κάνει λόγο ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), με αφορμή το περιστατικό στο Νοσοκομείο «Μεταξά», όπου συνελήφθη μία 43χρονη που έκλεβε νοσηλευόμενους και συνοδούς, προσποιούμενη την αποκλειστική νοσοκόμα.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, η κατάσταση την περασμένη Κυριακή (17 Μαρτίου), την ημέρα που συνελήφθη η 43χρονη, θύμιζε «Άγρια Δύση». Γεγονός που ο ίδιος αποδίδει στην πλημμελή φύλαξη.

Όπως λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, στο Νοσοκομείο «Μεταξά» υπάρχουν 4 φύλακες, δύο το πρωί και δύο το απόγευμα τις καθημερινές και Σαββατοκύριακο και αργίες δεν υπάρχει κανένας.

Την περασμένη Κυριακή, λέει ο κ. Γιαννάκος, στις 8.30 π.μ., μία γυναίκα, προσποιούμενη την αποκλειστική ασθενούς, εισήλθε στο νοσοκομείο μοιράζοντας κάρτες για αποκλειστικές υπηρεσίες.

Άρχισε να κατακλέβει ασθενείς και συνοδούς από τον 6ο όροφο έως τον 3ο όροφο.

Οι πράξεις της, όμως, έγιναν αντιληπτές από το ιατρικό προσωπικό και συνοδούς, που την κυνήγησαν και την εγκλώβισαν στο ισόγειο μαζί με την προϊσταμένη νοσηλεύτρια που είχε εφημερία.

Έσπασε το χέρι της προϊσταμένης

Η 43χρονη, τότε, άρχισε να χτυπάει τους συνοδούς για να ξεφύγει και έσπρωξε την εφημερεύουσα προϊσταμένη, η οποία μπορούσε να χτυπήσει πολύ άσχημα στο κεφάλι κατά τη πτώση της, έπαθε όμως κάταγμα στο χέρι.

«Φαρ Ουέστ-νοσοκομεία. Κλοπές, βία, μαχαίρια, πιστόλια, τι άλλο θα δούμε στα νοσοκομεία. Από τύχη δεν χάσαμε συνάδελφο. Είχαμε όμως σοβαρούς τραυματισμούς συναδέλφων», σημειώνει για το περιστατικό ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Να σημειωθεί ότι από την έρευνα που έγινε, στην κατοχή της 43χρονης βρέθηκαν τα κλοπιμαία, τα οποία αποδόθηκαν στους κατόχους τους και 30 φαρμακευτικά δισκία χωρίς την απαιτούμενη συνταγή.

Η 43χρονη κατηγορείται για ληστεία, διακεκριμένη κλοπή, βία κατά υπαλλήλων, σωματικές βλάβες, απάτη με υπολογιστή και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατο ρεπορτάζ του για την ασφάλεια στα ψυχιατρικά νοσοκομεία, το NEWS 24/7 είχε αναδείξει τους σοβαρούς κινδύνους για την υγεία, ακόμα και τη ζωή γιατρών, νοσηλευτών και ασθενών που εγκυμονεί ο ανύπαρκτος σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας για την ασφάλεια στις ψυχιατρικές κλινικές και τα ψυχιατρικά νοσοκομεία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα