Γιατροί σε Τσίπρα: Ζούμε έναν πόλεμο, ξέραμε τι θα γίνει και δεν υπήρχε πλάνο

Γιατροί σε Τσίπρα: Ζούμε έναν πόλεμο, ξέραμε τι θα γίνει και δεν υπήρχε πλάνο
Επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο νοσοκομείο Ιωαννίνων ANDREABONETTI.COM

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. "Δεν υπάρχουν δυνάμεις" επεσήμαναν οι εργαζόμενοι.

Την έλλειψη συντονισμού σε συνθήκες «πολέμου», όπως χαρακτηριστικά είπαν, επεσήμαναν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Ιωαννίνων κατά τη συζήτηση που είχαν με τον Αλέξη Τσίπρα στην επίσκεψή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

«Δεν υπήρξε συντονισμός, να το ξέρετε αυτό», υπογράμμισε εκπρόσωπος τον γιατρών και εξήγησε: «Σε αυτές τις καταστάσεις δεν μπορεί ο καθένας από εμάς να κάνει ότι θέλει. Χρειάζεται ο ηγέτης, χρειάζεται από το υπουργείο Υγείας, από τους επιδημιολόγους, από τους λοιμωξιολόγους, από τους εντατικολόγους και όλους εκείνους οι οποίοι θα μπορέσουν να δώσουν συντεταγμένα τη μάχη».

Επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο νοσοκομείο Ιωαννίνων ANDREABONETTI.COM

 

Σε ότι αφορά στις υγειονομικές περιφέρειες ανέφερε ότι «από το καλοκαίρι που είχαμε την ύφεση  – ξέραμε όμως το τι θα γίνει, υπήρχαν οι προειδοποιήσεις – θα έπρεπε να έχουμε πλάνο 1, πλάνο 2, πλάνο 3, πλάνο 4 και πλάνο 5, που θα πάμε σε νοσοκομείο στη συνέχεια ή θα πάμε σε γήπεδο».

Ακόμα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του νοσοκομείου σημείωσαν ότι δεν γίνεται από έναν γιατρό πέντε ημερών να του ζητείται να σηκώνει όλο αυτό το βάρος. Εξέφρασαν παράλληλα την ικανοποίησή τους για το πολυδύναμο των Ιωαννίνων που έγινε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως χωρίς αυτό δεν θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Ένας εκ των νοσηλευτών τόνισε ότι όλα περνάνε από τα επείγοντα και γι’ αυτό προκαλείται τεράστια πίεση όλο το εικοσιτετράωρο: «Μιλάμε για εξάντληση του προσωπικού, νοσηλευτές, γιατροί, καθαρίστριες, μεταφορείς ασθενών, ένας πόλεμος! Δεν υπάρχουν δυνάμεις».

Επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο νοσοκομείο Ιωαννίνων ANDREABONETTI.COM

 

Αναφορικά με τον αριθμό των νοσηλευτών ειπώθηκε ότι «πήραν γιατρούς από άλλα τμήματα, αποδυνάμωσαν άλλα τμήματα, για να βγάλουν τη δουλειά αυτή». Σε αυτό το σημείο χειρουργός γιατρός επισήμανε ότι αναβάλλονται προγραμματισμένα χειρουργεία, καθώς δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα να πραγματοποιηθούν. «Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε όλοι στο 120%», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του οι καθαρίστριες ορισμένου χρόνου, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν στο επόμενο έτος αναγνώρισαν ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε επαναπροσλάβει τις καθαρίστριες που είχαν απολυθεί επί Νέας Δημοκρατίας. Σε αυτό το σημείο ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι «δεν είναι ατύχημα ότι δεν έγινε ούτε μία πρόσληψη, δεν είναι ατύχημα ότι αυτή η κυβέρνηση ξανάρχισε να πηγαίνει σε ιδιώτες στην καθαριότητα και να ενισχύει τα outsourcing, είναι διαφορετική η στρατηγική».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα