Γκάγκα: 9 στα 10 κρούσματα αφορούν στην Όμικρον -Ξεκινούν επιτάξεις ιδιωτών γιατρών

Γκάγκα: 9 στα 10 κρούσματα αφορούν στην Όμικρον -Ξεκινούν επιτάξεις ιδιωτών γιατρών
Νοσηλευτές διασωληνώνουν ασθενή σε ΜΕΘ. Shutterstock

Εννιά στα δέκα κρούσματα κορονοϊού αφορούν στη μετάλλαξη Όμικρον σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, η οποία ανακοίνωσε ότι ξεκινούν επιτάξεις ιδιωτών γιατρών και στην Αττική.

Την απόλυτη επικράτηση της Μετάλλαξης Όμικρον επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της επιδημίας κορονοϊού, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, αναφέροντας πως με βάση τα τελευταία στοιχεία πάνω από το 90% των νέων κρουσμάτων αφορούν στη συγκεκριμένη μετάλλαξη.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός ανακοίνωσε πως ξεκινούν επιτάξεις ιδιωτών γιατρών και στην Αττική. Τα φύλλα πορείας θα σταλούν την Παρασκευή.

Ειδικότερα η κα Γκάγκα σημείωσε πως η μετάλλαξη Όμικρον είναι πλέον κυρίαρχη στη χώρα σημειώνοντας ότι η αναλογία των κρουσμάτων Όμικρον στο σύνολο των τεστ ήταν 82% στις 30 Δεκεμβρίου, μια μέρα αργότερα ήταν στο 89% και πλέον ξεπερνά το 90%.

Παράλληλα, προανήγγειλε περισσότερες εμβολιαστικές γραμμές τόσο για τα παιδιά όσο και για ενήλικες.

Ειδικά δε για το εμβόλιο της Moderna, το οποίο παρουσιάζει αυξημένη ζήτηση, η κ. Γκάγκα σημείωσε ότι όσοι θέλουν να κάνουν το εν λόγω εμβόλια, θα ανοίξουν ραντεβού για εμβολιασμό σε όλη την Ελλάδα κάθε Κυριακή.

Επίσης όπως διευκρίνισε ο καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, εκρηκτική είναι η αύξηση της επιδημίας στη χώρα με αύξηση των κρουσμάτων κατά 290%.

Επεσήμανε επίσης ότι υπάρχει σταθεροποίηση στους θανάτους και έχει σημειωθεί μικρή μείωση στις νοσηλείες σε ΜΕΘ.

Παράλληλα έχει σημειωθεί επιδείνωση πάνω από 30% στις νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία. Σε κάθε περίπτωση τόνισε πως έχουμε μια μικρή μείωση της τάξης του 1% σε θανάτους.

Γενικότερα όσον αφορά τους σκληρούς δείκτες, ο καθηγητής τόνισε πως παραμένουν σταθεροί ενώ καταγράφεται αύξηση σε εισαγωγές, μικρή μείωση ωστόσο στις εισαγωγές νέων ασθενών στις ΜΕΘ.

Αναλυτικότερα, η αύξηση στις εισαγωγές υπολογίζεται σε 34% ενώ αύξηση της τάξης του 1,4% παρουσιάζεται και στο ισοζύγιο εισαγωγών- εξαγωγών.

Σε ερώτηση για τις μάσκες στα σχολεία, ο κ. Μαγιορκίνης απάντησε ότι “είναι ένα περιβάλλον, όπου γίνεται εντατικό τέστινγκ και η διασπορά ελέγχεται τρεις φορές την εβδομάδα. Η σχολική τάξη αποτελεί μία φούσκα. Πρόκειται για ένα ασφαλές περιβάλλον”. Και πρόσθεσε ότι θα πρέπει οι μαθητές να φορούν διπλή μάσκα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα