Κάλλιο αργά παρά ποτέ... Δωρεάν η χορήγηση των αντιϊκών από τα φαρμακεία των νοσοκομείων

Κάλλιο αργά παρά ποτέ... Δωρεάν η χορήγηση των αντιϊκών από τα φαρμακεία των νοσοκομείων

Για τις ευπαθείς ομάδες η έγκαιρη έναρξη αντιϊκής θεραπείας με αντιγριπικά φάρμακα μειώνει τις επιπλοκές από τη γρίπη

Η χορήγηση δωρεάν αντιϊκών φαρμάκων από τα φαρμακεία των νοσοκομείων κρίθηκε απαραίτητη στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της φετινής εποχικής γρίπης, η οποία χαρακτηρίζεται από την κυκλοφορία του στελέχους H1N1pdm2009.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση  του ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων):

"Το συγκεκριμένο στέλεχος χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα σοβαρή νόσο ακόμη και σε νεαρά κατά τα άλλα υγιή άτομα. Η φετινή επιδημία χαρακτηρίζεται από σημαντικό αριθμό σοβαρών περιστατικών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και θανάτων σχετιζόμενων με τη γρίπη, ιδιαίτερα σε άτομα υψηλού κινδύνου και με συνοδά χρόνια νοσήματα.

Για τα άτομα αυτά η έγκαιρη έναρξη αντιϊκής θεραπείας με αντιγριπικά φάρμακα μειώνει τις επιπλοκές από τη γρίπη. Ως εκ τούτου, η άμεση πρόσβαση ασθενών στα αντιϊκά αυτά φάρμακα από τα φαρμακεία των νοσοκομείων της χώρας θεωρήθηκε ουσιαστικής σημασίας και ως ένα σημαντικότατο όπλο δημόσιας υγείας. Οποιαδήποτε αμφισβήτηση της αποτελεσματικότητας αυτού του μέτρου μόνο σύγχυση μπορεί να προκαλέσει. "

Κάθε μέρα και νέα θύματα, από το ιό της γρίπης καταγράφονται στην Ελλάδα. Όπως ανακοίνωσε το πρωί το ΚΕΕΛΠΝΟ, οι θάνατοι έχουν φθάσεις του 53, ενώ σήμερα  πραγματοποιήθηκαν 5 νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία.

Εικοσιένας νεκροί από τη γρίπη την τελευταία εβδομάδα στην Ελλάδα, ενώ συνολικά  173 άτομα έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ και σήμερα νοσηλεύονται 57 άτομα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Θερίζει ο ιός της γρίπης. Στους 55 έφθασαν οι νεκροί. Εμβολιασμό ακόμα και τώρα ζητούν οι γιατροί

SHARE:

24Media Network