Καπραβέλος: Ο αριθμός των θανάτων προσβάλλει την χώρα και το ΕΣΥ

Καπραβέλος: Ο αριθμός των θανάτων προσβάλλει την χώρα και το ΕΣΥ
ΜΕΘ κορονοϊού σε νοσοκομείο της Αθήνας sooc

Ποιοι είναι οι τρεις παράγοντες που έχουν οδηγήσει σε υψηλούς αριθμούς θανάτων από κορονοϊό, σύμφωνα με τον γιατρό Ν. Καπραβέλο. "Ο ιός δεν αστειεύεται" επεσήμανε.

Προβληματισμός επικρατεί στους κύκλους των ειδικών, καθώς παρά το “φρένο” στα κρούσματα κορονοϊού, ο αριθμός των θανάτων που καταγράφονται στη χώρα παραμένει υψηλός.

“Δεν έχουμε ξαναδεί τόσο θανατηφόρο ιογενή λοίμωξη. Περίπου 7 – 8 ασθενείς μου έχουν καταστροφή του πνεύμονα ασυμβίβαστη με τη ζωή. Ο ιός δεν αστειεύεται”, είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκπομπή Live News του MEGA ο Νίκος Καπραβέλος, συντονιστής διευθυντής Β’ ΜΕΘ Παπανικολάου.

Όσο για τους θανάτους που παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι αυτοί οφείλονται στη μετάλλαξη Δέλτα.

“Οι θάνατοι είναι υψηλοί στη χώρα. Είναι σημείο που προσβάλει όλο το σύστημα υγείας και τη χώρα ολόκληρη. Η Δέλτα σαρώνει στα νοσοκομεία, είναι μετάλλαξη που δεν αστειεύεται, έχει δώσει τραγικά αποτελέσματα. Σε άλλες χώρες το έχουν αντιμετωπίσει, δυστυχώς η Ελλάδα δεν κατάφερε να το αντιμετωπίσει”.

Σύμφωνα με τον γιατρό, τρεις είναι οι παράγοντες οδηγούν σε υψηλούς αριθμούς θανάτων:

  • Η νοσηρότητα του ιού
  • Το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης
  • Οι δυνατότητες του συστήματος υγείας

Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι οι νοσούντες φτάνουν αργά στο νοσοκομείο, ενώ και μετά τη νοσηλεία τους δεν λαμβάνουν κατάλληλη φροντίδα.

“Πληγή” για το ΕΣΥ είναι και η υποστελέχωση των μονάδων. “Δύο χρόνια πασχίζω να πείσω την πολιτεία ότι πρέπει να δει το ΕΣΥ, τις δυνατότητες να τις καλυτερέψει”, κατέληξε ο κ. Καπραβέλος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα