Καταγγελία Υγειονομικών για Τροπολογία Πλεύρη: “Ενιαία αντιμετώπιση Δημοσίου – Ιδιωτών σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ για πρώτη φορά”

Καταγγελία Υγειονομικών για Τροπολογία Πλεύρη: “Ενιαία αντιμετώπιση Δημοσίου – Ιδιωτών σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ για πρώτη φορά”
Θάνος Πλεύρης Eurokinissi

Όπως αναφέρει το ΑΡΜΑ Υγειονομικών, στη μοριοδότηση για τις προκηρύξεις προσλήψεων επικουρικού ιατρονοσηλευτικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, μεταξύ άλλων "δεν δίνεται αυξημένη Μοριοδότηση για όλη τη Προϋπηρεσία".

Στη Βουλή κατατέθηκε πριν λίγες ημέρες η τροπολογία του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, η οποία πριμοδοτεί για τις τρεις επόμενες προκηρύξεις προσλήψεων επικουρικού ιατρονοσηλευτικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, προβλέποντας, παράλληλα, τη μοριοδότηση των νοσηλευτών στο ΕΣΥ και στο ΕΚΑΒ.

Στην ίδια τροπολογία υπάρχει πρόβλεψη για την αποζημίωση των ιδιωτών ιατρών για εικοσιτετράωρη εφημεριακή απασχόληση, αλλά και η αποζημίωση φαρμακοποιών και ιατρών για τον προγραμματισμό της τρίτης – αναμνηστικής – δόσης εμβολιασμού.

Παρόλα αυτά, το ΑΡΜΑ Υγειονομικών, χαρακτηρίζει την όλο τροπολογία ως “εμπαιγμό για τους επικουρικούς ΟΑΕΔ – ΕΟΔΥ”. “Δεν δίνεται αυξημένη Μοριοδότηση για όλη τη Προϋπηρεσία”, αναφέρει χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για πριμοδότηση και των ιδιωτών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΑΡΜΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ αναλυτικά, η τροπολογία για τη Μοριοδότηση των υπηρετούντων Επικουρικών- ΟΑΕΔ στις επικείμενες τρεις Προκηρύξεις, περιλαμβάνει:

“Την Μοριοδότηση με 20 Μονάδες σε Επικουρικούς – ΟΑΕΔ- ΕΟΔΥ από την έναρξη της Πανδημίας (25.2.2020). Στη Μοριοδότηση λαμβάνουν μέρος και οι εργαζόμενοι των Ιδιωτικών Δομών (!!) που συμμετείχαν στην αντιμετώπιση της Πανδημίας.

Η αντίστοιχη Μοριοδότηση για τους φορείς της Αθμιας είναι 10 Μονάδες (!!) έως την δημοσίευση των 3 Προκηρύξεων (;) και 7 μονάδες έως τη συμπλήρωση 84 μηνών.

Προβλέπεται δέσμευση παραμονής έως 7 έτη και έως 10 έτη για μετάταξη σε άλλη κατηγορία.

Από τη τροπολογία διαπιστώνουμε τα εξής:

Δεν λαμβάνεται υπόψιν στην αυξημένη Μοριοδότηση η Προϋπηρεσία Επικουρικών – ΟΑΕΔ – ΕΟΔΥ για τους μήνες πριν τις 25.2.2020. Ενώ ερώτημα, που θέλει απάντηση-δέσμευση στη Βουλή, παραμένει εάν θα ισχύει για αυτούς τους μήνες η Μοριοδότηση των 7 Μονάδων ανά μήνα (Στη τροπολογία, οι 7 Μονάδες αφορούν ρητά τους μήνες μετά τις 25.2.2020 και μετά την δημοσίευση των 3 προκηρύξεων).

Προβλέπει για την Αθμια 10 Μονάδες, οδηγώντας μεγάλο μέρος από τους ήδη υπηρετούντες αφού όχι μόνο θα προτιμηθούν οι θέσεις από όσους θα έχουν 20 Μονάδες, αλλά και οι 10 Μονάδες έχουν μικρή απόκλιση από τις 7 Μονάδες της Γενικής Εμπειρίας του ΑΣΕΠ.

Ενώ, πιστή η Κυβέρνηση στη θέση της για «ουσιαστική και πολύτιμη βοήθεια του Ιδιωτικού Τομέα στη Πανδημία» επεκτείνει την αυξημένη Μοριοδότηση των 20 Μονάδων και στους εργαζόμενους στις Ιδιωτικές Δομές Υγείας (!!) αντιμετωπίζοντας προκλητικά «ενιαία» Δημόσιο- Ιδιώτες, προς όφελος βέβαια των Ιδιωτών. Γεγονός που συμβεί για πρώτη φορά σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ για προσλήψεις στο Δημόσιο και προφανώς δείχνει το δρόμο για επέκταση και σε άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες.

Είναι προφανές, ότι δεν μπορούμε να αποδεχθούμε τις περικοπές, τους περιορισμούς, το διχασμό και την εξίσωση Δημόσιου-Ιδιωτικού που προωθεί και επιβραβεύει η συγκεκριμένη τροπολογία. Σε αυτή τη κατεύθυνση θα πάρουμε πρωτοβουλίες για να υπάρξουν οι αναγκαίες αλλαγές που θα στηρίξουν όλους τους συναδέλφους Υγειονομικούς που κράτησαν όρθιο το Σύστημα Υγείας, πριν και μετά την Πανδημία.

Καλούμε τα Σωματεία Εργαζομένων και την ΠΟΕΔΗΝ να πάρουν θέση ζητώντας να υπάρξουν οι αναγκαίες διορθώσεις και προσαρμογές. Ήδη από σήμερα αλλά και στην επικείμενη Ε.Ε της ΠΟΕΔΗΝ θα καταθέσουμε συγκεκριμένες προτάσεις για ανάληψη πρωτοβουλιών σε συνδικαλιστικό και Νομοθετικό επίπεδο.

Καλούμε τα Κόμματα και ιδιαίτερα την Αξιωματική Αντιπολίτευση το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να πάρει στη Βουλή νομοθετικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις προς όφελος των εργαζομένων Επικουρικών – ΟΑΕΔ- ΕΟΔΥ και της Αθμιας, αλλά και της παραμονής στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, όλων αυτών που με αυταπάρνηση το κράτησαν όρθιο, όλα τα χρόνια και ιδιαίτερα τη περίοδο της Πανδημίας.

Τέλος καλούμε τη Κυβέρνηση να ακούσει τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων και να διορθώσει με νομοτεχνικές βελτιώσεις τις αδικίες, τις περικοπές και τις προκλητικές ρυθμίσεις στη τροπολογία. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό…

Υ.Γ: Στη Κύρωση Σύμβασης με το ΙΣΝ για το Πανεπιστημιακό(;) Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης προβλέπεται η λειτουργία του σαν ΝΠΙΔ, το 2ο μετά το νέο Γ. Ν. Κομοτηνής. Αργά και σταθερά η Κυβέρνηση προωθεί το πρόγραμμα της για την αλλαγή του Νομικού Πλαισίου των Νοσοκομείων. Η ρύθμιση αυτή ανοίγει το δρόμο για την επέκταση των ΝΠΙΔ και σε άλλα Νοσοκομεία, ιδιαίτερα τα Πανεπιστημιακά, διευκολύνοντας και τις Συμπράξεις (ΣΔΙΤ) όπως διακαώς επιθυμεί η Κυβέρνηση και συγκεκριμένα συμφέροντα. Οφείλουν ΌΛΟΙ, Συνδικάτα και Κόμματα να τοποθετηθούν ξεκάθαρα και με σαφήνεια απέναντι στα συγκεκριμένα σχέδια της Κυβέρνησης της Ν.Δ.

Περιμένουμε…”.

Δείτε τη τροπολογία παρακάτω.

https://www.news247.gr/download/7353//421000/tropologia.pdf

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα