Kλινική “Ταξιάρχαι”: 37 κρούσματα κορονοϊού – Τι δήλωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας

Kλινική “Ταξιάρχαι”: 37 κρούσματα κορονοϊού – Τι δήλωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας
Ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι Eurokinissi

Στην ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι, όπου παρουσιάστηκαν κρούσματα κορονοϊού στο Περιστέρι μετέβη ο Σωτήρης Τσιόδρας. 17 ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία. Σε εξέλιξη η ιχνηλάτιση και στην κλινική του Ελληνικού.

Στην κλινική “Ταξιάρχαι” του Περιτερίου όπου εμφανίστηκαν κρούσματα κορονοϊού και κατέληξαν τρεις ασθενείς  μετέβη το μεσημέρι της Παρασκευής, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως είπε μετά την επίσκεψή του, 17 ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία ενώ 17 εργαζόμενοι που επίσης βρέθηκαν θετικοί παραμένουν σε καραντίνα στο σπίτι τους.

Έκανε λόγο για συνολικά 37 κρούσματα συμπεριλαμβανομένων των τριών ασθενών που κατέληξαν.

Για τους υπόλοιπους που νοσηλεύονται και οι οποίοι δεν έχουν παρουσιάσει συμπτώματα ο κ. Τσιόδρας είπε οτι παραμένουν στην συγκεκριμένη κλινική και παρακολουθούνται στενά απο γιατρούς, καθως είναι δύσκολο να μεταφερθούν όλοι σε άλλα νοσοκομεία.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση τόσο στην κλινική του Περιστερίου όσο και σε εκείνη του Ελληνικού “Κασταλία” όπου επίσης εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοιού, ενώ έχει διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικού βαθμού αδικήματος.

Όπως είπε την Πέμπτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος  Χαρδαλιάς, η δομή στο Περιστέρι στεγανοποιήθηκε και έχει τοποθετηθεί επιστημονικός  και διοικητικός υπεύθυνος. Στην κλινική του Ελληνικού ,  με 300 τροφίμους και 170 εργαζομένους,  ελήφθησαν δείγματα από 130 εργαζομένους  και από όλους τους τρόφιμους και αναμένονται τα αποτελέσματα. Μέχρι τώρα στα 92  πρώτα αποτελέσματα που αφορούσαν τους εργαζομένους ήταν όλα αρνητικά .

“Οι επιστημονικά υπεύθυνοι θα ελεγχθούν  πειθαρχικά και  ποινικά σε σχέση με τα  πραγματικά περιστατικά  και κυρίως  για πιθανές ευθύνες ή αμέλεια στην τήρηση των διαδικασιών”, είπε χθες ο κ. Χαρδαλιάς. Πρέπει, πρόσθεσε να   “είναι ξεκάθαρο ότι  εκπτώσεις στην άσκηση των καθηκόντων όλων  όσων διαχειρίζονται ανθρώπινη ζωή δεν πρόκειται να υπάρξουν για κανέναν”.

Έρευνα από τη δικαιοσύνη

Τους φακέλους νοσηλείας όλων των ασθενών της ιδιωτικής κλινικής στο Περιστέρι ζήτησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών η οποία ξεκίνησε κατεπείγουσα έρευνα μετά τον εντοπισμό συρροής κρουσμάτων κορονοϊού σε νοσηλευόμενους και ασθενείς.

Με εντολή του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Βαγγέλη Ιωαννίδη , η Κλινική καλείται να διαβιβάσει στον Εισαγγελέα Νίκο Αντωναράκο που ανέλαβε να αναζητήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες, σε βαθμό κακουργήματος, όλους τους φακέλους των ασθενών κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα. Παράλληλα ο κ. Αντωναράκος θα λάβει καταθέσεις μαρτύρων ώστε να διακριβώσει αν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα εξειδικευμένα μέτρα για την προστασία νοσηλευτικού προσωπικού και νοσηλευομένων από την διασπορά του ιού.

Στην κλινική μετέβη την Παρασκευή, κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας προκειμένου να διενεργήσει αυτοψία και να συντάξει πόρισμα με τα ευρήματα και τα συμπεράσματα του το οποίο θα παραδώσει στον εισαγγελικό λειτουργό που ερευνά την υπόθεση, ώστε να κρίνει αν θα πρέπει ή όχι αποδώσει ποινικές ευθύνες στους υπεύθυνους της Κλινικής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα