Κοροναϊός: Απόλυτα προετοιμασμένη η χώρα σημειώνει ο λοιμωξιολόγος Σ. Τσιόδρας

Από τη συνάντηση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια με εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Την ετοιμότητα της χώρας να αντιμετωπίσει πιθανό κρούσμα κοροναϊού επεσήμανε σε συνάντηση με κόμματα της αντιπολίτευσης ο Β. Κικίλιας, παρουσία του ειδικού στο θέμα κ. Τσιόδρα.

Για την προετοιμασία της χώρας για το νέο κοροναϊό, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας για την πιθανότητα αντιμετώπισης κρούσματος. Στη σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα στο Υπουργείο Υγείας συμμετείχαν ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Πουλάς, ο υπεύθυνος Υγείας-Πρόνοιας του ΚΚΕ Γιώργος Νάνος, η βουλευτής της «Ελληνικής Λύσης» Μαρία Αθανασίου και η εκπρόσωπος του ΜΕΡΑ25 Ελένη Σπετσιώτη. Συμμετείχαν επίσης, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για το νέο κοροναϊό, καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο Υπουργός Υγείας ενημέρωσε για την επιχειρησιακή ετοιμότητα Υπουργείου Υγείας, ΕΟΔΥ και ΕΚΑΒ, περιγράφοντας αναλυτικά τις δράσεις στις πύλες εισόδου της χώρας, αλλά και το σχεδιασμό που έχει ήδη γίνει, μέσα από επαναλαμβανόμενες ασκήσεις ετοιμότητας στα νοσοκομεία αναφοράς, για την περίπτωση κρούσματος από τον νέο κοροναϊό. Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε επίσης στα αποτελέσματα του έκτακτου Συμβουλίου Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη συνεχή επικοινωνία του Υπουργείου, τόσο με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το ECDC, όσο και με την κινεζική Πρεσβεία στην Αθήνα.

Ο κ. Τσιόδρας έκανε μια επιστημονική παρουσίαση για τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά και την πορεία του κοροναϊού, ενώ αναφέρθηκε και στα υψηλά επιστημονικά μέτρα που έχουν λάβει οι υγειονομικές αρχές της χώρας.

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων ευχαρίστησαν για την ενημέρωση, χαρακτηρίζοντας σημαντική την πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στην προετοιμασία που γίνεται και στο έργο των επιστημόνων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Κικίλιας
SHARE: