Κορονοϊός: 28 νεκροί στην Ελλάδα και 74 νέα κρούσματα

Απολύμανση
Απολύμανση -

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε νέα αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 966. Στην εντατική νοσηλεύονται 66 ασθενείς. Για "κρίσιμες μέρες" έκανε λόγο ο Σ. Τσιόδρας.

Μακραίνει ο κατάλογος των κρουσμάτων και των θυμάτων από κορονοϊό στην Ελλάδα. Μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους 28 άνθρωποι (23 άνδρες και 5 γυναίκες).

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής, 74 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας είναι 966.

ADVERTISING

Από το σύνολο των κρουσμάτων που νοσηλεύονται, 66 συμπολίτες μας νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και 65 είναι διασωληνωμένοι. Οι περισσότεροι εξ αυτών ήτοι το 86% είναι άνδρες. Επίσης οι περισσότεροι από αυτούς έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Από τα άτομα που έχασαν τη ζωή τους, κάποιοι κατέληξαν από επιπλοκές. Επίσης η μέση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 73 έτη.

Σε αυτή τη λίστα περιλαμβάνονται κατ’ εξοχήν άνδρες, ήτοι 23 άνδρες και 5 γυναίκες, και όλοι είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών.

Επίσης μέχρι σήμερα 52 συμπολίτες μας έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, ενώ από την αρχή της επιδημίας έχουν διενεργηθεί 13.477 μοριακοί έλεγχοι για κρούσματα.


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στο θετικό γεγονός ότι αποσωληνώθηκαν 4 άτομα, τα οποία ήταν ηλικίας από 52 έως 67 ετών και οι 2 είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Σε αυτούς είχε χορηγηθεί κατάλληλη αντιική θεραπεία και ελπίζουμε και άλλοι ασθενείς να αποσωληνωθούν τις επόμενες μέρες.

Επίσης τόνισε ότι αυτή τη στιγμή ελέγχονται φάρμακα και προτείνεται και η χρήση τους στους ασθενείς. Τα κύρια φάρμακα που χορηγούνται είναι ρεμδεσιβίρη (φάρμακο για τον έμπολα) όποτε είναι διαθέσιμο και η χλωροκίνη η οποία υπάρχει σε μεγάλες ποσότητες στην Ελλάδα. Ακολουθούν τα υπόλοιπα φάρμακα ενώ θα χρησιμοποιηθούν και φάρμακα που έχουν καρδιοπροστατευτικό μηχανισμό, καθώς ο ιός φαίνεται να προσβάλλει και την καρδιά χωρίς να ξέρουμε ακόμη το λόγο.

Η πορεία τη επιδημίας συνεχίζεται στη χώρα με κάποιες περιοχές να πλήττονται περισσότερο και κάποιες ακόμη περιοχές που θα ακολουθήσουν, αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα ανέφερε ο λοιμωξιολόγος. Σημείωσε ακόμη ότι επιτυγχάνονται μικρές νίκες κάθε μέρα αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται. Οι επόμενες εβδομάδες είναι πολύ σημαντικές. Η τροχιά είναι ελεγχόμενη αλλά πρέπει να μην εφησυχάζουμε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19
SHARE:

24Media Network