Κορονοϊός: 49 νεκροί στην Ελλάδα και 82 νέα κρούσματα

Κορονοϊός: 49 νεκροί στην Ελλάδα και 82 νέα κρούσματα
ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI Eurokinissi

Αύξηση θυμάτων και κρουσμάτων κορονοϊού ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης, το υπουργείο Υγείας. Καταγράφηκαν 82 νέα και άλλα 20 σε κρουαζιερόπλοιο. Ο συνολικός αριθμός φτάνει τα 1314.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης, 82 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα. Επίσης, καταγράφηκαν 20 κρούσματα σε πλήρωμα κρουαζιερόπλοιο, ενώ έχουν ελεγχθεί 387 άτομα από τον ΕΟΔΥ ήτοι το σύνολο του πληρώματος. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέβηκε στα 1314 .

Ο κ. Τσιόδρας, τόνισε ακόμα ότι έχουν καταγραφεί 7 νέοι θάνατοι με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 49 (37 ανδρες και 12 γυναίκες). Η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 72 έτη και στο 96% είχαν κάποιο επικείμενο νόσημα ή ήταν ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 85 ασθενείς, με μέση ηλικία 66 ετών. Από τους διασωληνωμένους ασθενείς οι 68 είναι άνδρες και 17 γυναίκες. Επίσης το 57% των εν λόγω ασθενών έχουν υποκείμενο νόσημα.

Ακόμη 6 ασθενείς έχουν μέχρι σήμερα έχουν εξέλθει από Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Σχετικά με την αύξηση των θανάτων ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι “ευτυχώς δεν είναι σε αντίστοιχα ποσοστά και τάσεις όπως στο εξωτερικό, όμως και πάλι αυτό δείχνει την επιθετικότητα του ιού όπως και τα υψηλά ποσοστά θανάτου σε αυτούς που νοσηλεύονται με κάποιο σημαντικό πρόβλημα υγείας”.

Επίσης από την αρχή της επιδημίας έχουν διενεργηθεί 16732 εργαστηριακά τεστ για κρούσματα.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Τσιόδρας στη χρήση μάσκας, ή κάποιας φυσικής προστασίας του προσώπου από το γενικό πληθυσμό, σημειώνοντας ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγεία επανατοποθετήθηκε και εξακολουθεί να συστήνει στους πολίτες να μη φορούν μάσκα. Εξαιρούνται όσοι είναι άρρωστοι ή φροντίζουν κάποιον άρρωστο, όπως οι επαγγελματίες υγείας. Ούτως η άλλως η χρήση μάσκας δεν αναιρεί το βασικό μέτρο πρόληψης που είναι η αποστασιοποίηση των ατόμων μεταξύ τους.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε ότι σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το μητρώο που θα καταγράφονται όλα τα περιστατικά κορονοϊού και οι ασθενείς που θα νοσηλεύονται σπίτι θα παρακολουθούνται μέσω τηλεϊατρικής.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η επισήμανση του καθηγητή κ. Τσιόδρα σχετικά με μελέτη σε 11 χώρες της Ευρώπης με βάση την οποία υπολογίζεται ότι έως και τις 28 Μαρτίου έχουν μολυνθεί 7 έως 43 εκατομμύρια ανθρώπων. Τα δε μέτρα έχουν αποτρέψει 59.000 με ένα ένα εύρος εκτίμησης που φτάνει έως τους 120.000 θανάτους.

Μάλιστα αν είχαμε ακολουθήσει την πορεία της Ιταλίας θα έπρεπε να έχουμε καθημερινά έως και 150 θανάτους! Μάλιστα ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι είναι ιερός ο αριθμός των 6-7 θανάτων την ημέρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα