Κορονοϊός: Ανησυχητική η αύξηση των διασωληνωμένων

Κορονοϊός: Ανησυχητική η αύξηση των διασωληνωμένων
Διατηρείται η πίεση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας λόγω του μεγάλου αριθμού νοσηλευομένων για Covid-19. Eurokinissi

Σε πάνω από 300 σταθεροποιείται τις τελευταίες μέρες ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών λόγω covid. Μάχη για να αντέξει το ΕΣΥ.

Κρίσιμες θεωρούνται οι επόμενες μέρες για τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καθώς διατηρούνται σε πάνω από 200 οι ημερήσιες εισαγωγές στα νοσοκομεία, ενώ και οι διασωληνωμένοι ξεπέρασαν τους 300. Το θετικό στοιχείο που υπάρχει με βάση τα δεδομένα του ΕΟΔΥ, είναι ότι παρά τις 40.000 και πλέον τεστ κατά μέσο όρο, τα κρούσματα δεν έχουν ξεπεράσει τα 1500. Αυτό σημαίνει πως ναι μεν οι διασωληνωμένοι θα φτάσουν σε υψηλότερα νούμερα, όμως δεν θα είναι τόσο ψηλά όπως κατά την έξαρση του δεύτερου κύματος που ξεπέρασαν τους 600. Παρόλ’ αυτά η συγκέντρωση των σοβαρών περιστατικών στην Περιφέρεια της Αττικής, ανησυχεί

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 309 και ότι οι νέες εισαγωγές σθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας την 15η Φεβρουαρίου ήταν 190. Ο δε μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου ήταν 224 ασθενείς. Η κατάσταση αυτή επιδεινώθηκε με τους διασωληνωμένους να ξεπερνούν τους 310, ενώ οι νέες εισαγωγές ήταν περίπου 210 με μόλις 140 εξιτήρια χθες.

Κοιτώντας στο πρόσφατο παρελθόν διαπιστώνουμε ότι 310 διασωληνωμένους είχαμε στις 12/11, την ημέρα που σημειώθηκε ρεκόρ νέων κρουσμάτων με 3316 νέες διαγνώσεις. Χθες ο αντίστοιχος αριθμός διασωληνωμένων “συνοδευόταν” με μόνο 1121 νέες διαγνώσεις και άρα υπάρχει η αισιοδοξία ότι δεν θα δούμε ιδιαίτερα δραματική εκτόξευση ασθενών που θα χρήζουν νοσηλείας σε ΜΕΘ.

Το γεγονός όμως ότι 200 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ της Αττικής, ανησυχεί. Ο αριθμός θα αυξηθεί και σίγουρα οι εντατικές των νοσοκομείων του ΕΣΥ στην Περιφέρεια θα καλυφθούν στο 100%. Από κει και πέρα μένει να δούμε τι θα συμβεί και στην υπόλοιπη χώρα και δη στην Θεσσαλονίκη όπου τα μηνύματα δεν είναι και πολύ αισιόδοξα, με βάση και τις αναλύσεις στα λύματα. Επίσης χθες η περιφέρεια της συμπρωτεύουσας παρουσίασε σημαντική αύξηση του επιδημιολογικού της φορτίου με 144 νέα κρούσματα.

Στην Αττική επίσης χθες 16/02/2021 εντοπίστηκαν 538 νέα κρούσματα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Η κατανομή των κρουσμάτων στην Αττική ήταν η εξής:

– Ανατολική Αττική: 38

– Βόρειος Τομέας Αθηνών: 59

– Δυτική Αττική: 27

– Δυτικός Τομέας Αθηνών: 93

– Κεντρικός Τομέας Αθηνών: 170

– Νότιος Τομέας Αθηνών: 57

– Νήσοι: 14

– Πειραιάς: 80

Διαπιστώνεται ότι στο κέντρο της Αθήνας συγκεντρώνεται το πλέον αυξημένο φορτίο της επιδημίας αυτή τη στιγμή.

Τέλος να επισημάνουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά στην Επικράτεια νοσηλεύονται πλέον πάνω από 2200 άτομα λόγω covid, με τα περίπου 6 στα 10 νοσηλευόμενα άτομα να είναι σε νοσοκομεία της Αττικής. Να σημειώσουμε ακόμη, ότι οι υγειονομικές αρχές έχουν ήδη σχεδιάσει πλάνο έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπίσουν επερχόμενες πιέσεις.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα