Κορονοϊός: Αντέχει περισσότερες από 9 ώρες στο δέρμα μας

Κορονοϊός: Αντέχει περισσότερες από 9 ώρες στο δέρμα μας
SHUTTERSTOCK

Ο κορονοϊός επιβιώνει παραπάνω από εννέα ώρες στο ανθρώπινο δέρμα, σύμφωνα με νέα ευρήματα επιστημόνων. Απενεργοποιείται, ωστόσο, εντός 15 δευτερολέπτων με την χρήση αντισηπτικού χεριών.

Ο νέος κορονοϊός μπορεί να επιβιώσει για περισσότερες από εννέα ώρες στο ανθρώπινο δέρμα, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Για να αποφευχθεί πιθανή μόλυνση υγιών εθελοντών, οι ερευνητές πραγματοποίησαν εργαστηριακά πειράματα χρησιμοποιώντας δέρμα πτώματος που διαφορετικά θα είχε χρησιμοποιηθεί για μοσχεύματα δέρματος. Ενώ ο ιός της γρίπης επέζησε λιγότερο από δύο ώρες στο ανθρώπινο δέρμα, ο νέος κορονοϊός επέζησε για περισσότερες από εννέα ώρες.

Και οι δύο ιοί απενεργοποιήθηκαν εντελώς εντός 15 δευτερολέπτων με απολυμαντικό χεριών που περιείχε 80% αλκοόλ. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Η.Π.Α. προτείνουν επί του παρόντος τη χρήση απολυμαντικών χεριών με βάση το αλκοόλ - 60% έως 95% αλκοόλ- ή το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η μετάδοση της COVID-19 συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό μέσω αερολυμάτων και σταγονιδίων. Ωστόσο, οι συγγραφείς της παρούσας μελέτης καταλήγουν, στην έκθεσή τους που δημοσιεύθηκε στο Clinical Infectious Diseases, πως "η σωστή υγιεινή των χεριών είναι σημαντική για την πρόληψη της εξάπλωσης των λοιμώξεων του SARS-CoV-2", σύμφωνα με το Reuters.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, Επιστήμη
SHARE:

24Media Network