Κορονοϊός: Αρχίζει η δεύτερη φάση δοκιμών πειραματικού εμβολίου

Κορονοϊός: Αρχίζει η δεύτερη φάση δοκιμών πειραματικού εμβολίου
Κλινική δοκιμή εμβολίου. AP

Η εταιρεία Moderna θα ξεκινήσει σύντομα την δεύτερη φάση των δοκιμών του πειραματικού της εμβολίου για τον κορονοϊό.  

Η αμερικανική εταιρεία Moderna Inc ανακοίνωσε σήμερα ότι εκτιμά ότι η δεύτερη των δοκιμών του πειραματικού εμβολίου της για την COVID-19 θα ξεκινήσει σύντομα, ενώ η τρίτη φάση των δοκιμών αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του καλοκαιριού, καθώς η φαρμακευτική εταιρία επιταχύνει τις προσπάθειές της για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Προηγουμένως, η Moderna Inc τοποθετούσε τις δοκιμές της μεσαίας φάσης στο τρέχον τρίμηνο με στόχο την έναρξη των δοκιμών τρίτης φάσης το φθινόπωρο.

Η μετοχή της εταιρείας αυξήθηκε κατά 14% στα $55,97 πριν από την έναρξη της συνεδρίασης.

Πριν από λίγες ημέρες, οι Pfizer Inc και BioNTech SE ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησαν τις παραδόσεις δόσεων των εμβολίων του για αρχικές δοκιμές σε ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες, ελπίζοντας ότι θα λάβουν άδεια χρήσης για τις ΗΠΑ τον Οκτώβριο.

Κανένα εμβόλιο δεν αναμένεται να είναι έτοιμο για χρήση τουλάχιστον μέχρι το 2021, αφού θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι δοκιμές σε ανθρώπους πριν από την χορήγησή τους σε εκατοντάδες εκατομμύρια, αν όχι δισεκατομμύρια, ανθρώπους για την πρόληψη της προσβολής τους από τον νέο κορονοϊό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα