Κορονοϊός: Δραματική αύξηση στις νοσηλείες μετά το τέλος Ιουλίου

Κορονοϊός: Δραματική αύξηση στις νοσηλείες μετά το τέλος Ιουλίου
Σε υψηλά επίπεδα διατηρείται ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών με covid. AP

Περίπου 1680 άνθρωποι χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε νοσοκομεία του ΕΣΥ μετά το τέλος Ιουλίου. Δεκάδες από αυτούς διασωληνώθηκαν, ενώ έχασαν τη ζωή τους οι 168.

Αυξάνουν σημαντικά οι ανάγκες για εισαγωγές στα νοσοκομεία λόγω της επιδημίας κορονοϊού, όπως προκύπτει και από τη συγκέντρωση των σχετικών στοιχείων, τα οποία αποδεικνύουν ότι περί τους 1680 ασθενείς χρειάστηκε να νοσηλευτούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη στιγμή περίπου 660 ασθενείς με covid νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας. Την ίδια ώρα περίπου 1900 έχουν νοσηλευθεί και έχουν λάβει εξιτήριο από την αρχή της επιδημίας και δυστυχώς 389 έχουν καταλήξει.

Από τα παραπάνω στοιχεία συμπεραίνεται ότι περίπου 2940 από τους περίπου 18123 που έχουν νοσήσει με κορονοϊό χρειάστηκε να νοσηλευτούν. Παράλληλα με βάση τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, μέχρι τις 27 Ιουλίου είχαν νοσηλευτεί και λάβει εξιτήριο 1061, ενώ είχαν καταλήξει 202 συμπολίτες μας. Συνολικά δηλαδή 1262 είχαν νοσηλευτεί (υπήρξε και ο θάνατος μίας γυναίκας η οποία δεν είχε νοσηλευτεί).

Φαίνεται λοιπόν ότι από το τέλος Ιουλίου και μετά χρειάστηκε να εισαχθούν σε κλίνες covid νοσοκομείων, περισσότεροι ασθενείς (αύξηση 25%) με τους 168 δυστυχώς να καταλήγουν. Συγκρίνουμε δε μία πρώτη περίοδο 5 μηνών με μία ακόλουθη μόλις δύο μηνών, η οποία δείχνει ιδιαίτερα επιβαρυμένη επιδημιολογικά. Βέβαια το ΕΣΥ μέχρι στιγμής φαίνεται να αντέχει, σύμφωνα και με τις επισημάνσεις της πολιτικής ηγεσίας.

Η κατάσταση είναι ανησυχητική κυρίως για την Αττική. Χθες ανακοινώθηκαν 240 νέα κρούσματα στη συγκεκριμένη περιφέρεια, αριθμός ρεκόρ, ενώ αναμένεται τις επόμενες μέρες με την αύξηση των ελέγχων να δούμε ακόμη υψηλότερα νούμερα.

Όσον αφορά στους ελέγχους θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το διήμερο που προηγήθηκε (Κυριακή-Δευτέρα) σημειώθηκε σημαντική υποχώρηση στον αριθμό τον ελέγχων (κινήθηκαν στους περίπου 9100 ημερησίως) γεγονός το οποίο οδήγησε και στην επιβεβαίωση χαμηλότερου αριθμού νέων κρουσμάτων που δε συνδέονται με γνωστή συρροή.

Η επικείμενη αύξηση των ελέγχων σε επίπεδα και πάλι άνω των 13.000 ημερησίως, αναμένεται να οδηγήσει στην επιβεβαίωση μεγαλύτερου αριθμού νέων μολύνσεων εντείνοντας την ανησυχία για την εξάπλωση της επιδημίας.

Σχετικά με την Αττική να υπενθυμίσουμε και τα λεγόμενα του επίκουρου Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλους της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκα Μαγιορκίνη ο οποίος σημείωσε χθες ότι η συγκεκριμένη περιοχή εξακολουθεί να έχει η μερίδα του λέοντος στον αριθμό των νέων διαγνώσεων και εξακολουθεί να αποτελεί το επίκεντρο της επιδημίας, με ιδιαίτερα μεγάλο φορτίο στο κέντρο της Αθήνας.

Για τη αντιμετώπιση της επιδημίας, ο Δήμος Αθηναίων και το Υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενισχύουν το συντονισμό τους με μία σειρά ενεργειών που ανακοινώθηκαν χθες.

Σε αυτό το πλαίσιο συνεχίζουν και οι δράσεις παρέμβασης του ΕΟΔΥ με επιδημιολογικούς ελέγχους, με ταχεία τεστ αντιγόνου σε γειτονιές της Αττικής, με σκοπό την πιο γρήγορη περιχαράκωση της επιδημίας. Χθες, συγκεκριμένα, στη δράση του ΕΟΔΥ στην Κουμουνδούρου, σε 574 ελέγχους βρέθηκαν 23 θετικά δείγματα, 6 Έλληνες και 17 αλλοδαποί.

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα