Κορονοϊός: Πέθανε στη Θήβα 16χρονο κορίτσι με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα

Κορονοϊός: Πέθανε στη Θήβα 16χρονο κορίτσι με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα
Μάσκα για τον κορονοϊό Eurokinissi

Ο πρώτος θάνατος παιδιού με κορονοϊό στη χώρα μας είναι πλέον γεγονός, δείχνοντας την πιο μακάβρια όψη της επιδημίας. Η μητέρα της νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό.

Δυστυχώς στη λίστα των απωλειών ανθρώπινων ζωών από κορονοϊό από σήμερα συμπεριλαμβάνεται και ένα παιδί. Πρόκειται για ένα 16χρονο κορίτσι που νοσηλεύτηκε για λίγες ώρες στο Νοσοκομείο τη Θήβας και είχε διαγνωστεί με κορονοϊό.

Είναι το πρώτο παιδί που καταλήγει στην Ελλάδα με επιπλοκές στην υγεία του που αποδίδονται στον ιό.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κορίτσι έπασχε από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και κατέληξε από ανακοπή. Η διάγνωσή της για κορονοϊό έγινε πριν λίγες μέρες και μέχρι χθες βράδυ δεν είχε συμπτώματα.

Όμως η κατάστασή της επιδεινώθηκε ραγδαία με αποτέλεσμα να διακομισθεί στο νοσοκομείο και σχεδόν άμεσα να διασωληνωθεί, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Να επισημάνουμε πως και η μητέρα του κοριτσιού έχει προσβληθεί ο κορονοϊό και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στον Ευαγγελισμό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Νοσοκομείου Θήβας το 16χρονο κορίτσι προσήλθε στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, έχοντας ήδη διαγνωσθεί θετικό στον κορονοϊό με ήπια κλινικά συμπτώματα και επέστρεψε στην οικία του.

Τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου επανήλθε στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου, πραγματοποίησε τις απαραίτητες εξετάσεις, της δόθηκαν οδηγίες και επέστρεψε στην οικία της σε πολύ καλή κατάσταση.

Η ανακοίνωση καταλήγει σημειώνοντας ότι “Σήμερα τα ξημερώματα, η δεκαεξάχρονη προσήλθε στο Νοσοκομείο σε πολύ επιδεινωμένη κατάσταση, διασωληνώθηκε και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ιατρών, δυστυχώς απεβίωσε. Θα διενεργηθεί νεκροψία/νεκροτομή για να εξακριβωθεί η αιτία θανάτου“.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού είναι 1261, εκ των οποίων 18 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Τα 652 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική.

Στα 244 ανέρχονται τα άτομα που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. Οι 178 (73.0%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Είχαμε επίσης 22 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5851 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3437 (58.7%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Επίσης 1131 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα