Κορονοϊός: Πιθανά τα προνόμια στους εμβολιασμένους – Στο “τραπέζι” η υποχρεωτικότητα

Κορονοϊός: Πιθανά τα προνόμια στους εμβολιασμένους – Στο “τραπέζι” η υποχρεωτικότητα
Εμβολιαστικό κέντρο. Eurokinissi

Υπό συζήτηση τα προνόμια στους εμβολιασμένους με τις σχετικές αποφάσεις να αναμένονται στα μέσα Ιουνίου, σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα. Υπο συζήτηση υποχρεωτικοί εμβολιασμοί. Τι λένε οι ειδικοί.

“Χρειάζονται προνόμια σε όσους εμβολιάζονται προκειμένου να είναι ένας σαφές κίνητρο και να καμφθούν οι αντιστάσεις σε όσους έχουν δεύτερες σκέψεις ή έλκονται από θεωρίες συνωμοσίας”. Αυτό τόνισε στον ΣΚΑΙ ο  αναπληρωτής Υπουργος Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας και συμπλήρωσε οτι εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια πλέον, πρέπει να δοθούν κίνητρα στους εμβολιασμένους, όπως η μεγαλύτερη κίνηση ελευθερίας εντός και εκτός επικράτειας και η δυνατότητα να επισκέπτονται χώρους που είναι κλειστοί.

Συμπλήρωσε οτι η σχετική συζήτηση έχει ξεκινήσει εδώ κι ένα μήνα και εκτίμησε πως στα μέσα Ιουνίου είναι το χρονικό διάστημα που θα πρέπει να ληφθούν κάποιες αποφάσεις για να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός.

“Είναι καλό να υπάρχουν κίνητρα για τους εμβολιασμένους και στο τέλος μπορούμε να συζητήσουμε για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένες κατηγορίες. Είναι ανοιχτό το θέμα. Θα μπει στην συζήτηση γιατί είναι πολύ σημαντικό. Αλλά πρέπει να δούμε όλες τις όψεις και απόψεις του” είπε, επίσης στον ΣΚΑΙ, ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος ενώ για το γεγονός οτι πολλοί δεν εμβολιάζονται γιατί δυσκολεύονται να πάνε στα εμβολιαστικά κέντρα ανέφερε πως ο επόμενος στόχος είναι να δίνεται η δυνατότητα μαζικού εμβολιασμού και να γίνεται εύκολα στην γειτονιά μας, πχ στον γιατρό μας ή στο φαρμακείο.

Υπέρ των κινήτρων τάχθηκε και ο Πνευμονολόγος-Εντατικολόγος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ο οποίος πρότεινε να ενεργοποιηθούν και άλλοι επιστήμονες, για να πειστούν όσοι διστάζουν να κάνουν το εμβόλιο.

Ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος είπε οτι ίσως χρειαστεί να έχουμε και μια δόση «αναμνηστική» τον Σεπτέμβριο αλλά ο εμβολιασμένος είναι προστατευμένος.

«Οι πάνω από 60 ετών θα είναι πιο ευάλωτοι σε ένα πιθανό τέταρτο κύμα και μάλιστα όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί» ανέφερε μεταξύ άλλων τονίζοντας πως ο κίνδυνος είναι μεγάλος. «Το 4ο κύμα θα μας απασχολήσει με αυτή την κατηγορία ασθενών. Πρέπει να πάνε να εμβολιαστούν» είπε χαρακτηριστικά. 

Ο ίδιος εκτιμά πως για να μπει ένα τέλος με την πανδημία απαιτείται ένας καθολικός υποχρεωτικός εμβολιασμός σε όλους τους ανθρώπους ακόμα και στα παιδιά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα