Κορονοϊός: Πολίτες, αν και εμβολιασμένοι, δεν καταγράφονται

Κορονοϊός: Πολίτες, αν και εμβολιασμένοι, δεν καταγράφονται
Στιγμιότυπο από εμβολιαστικό κέντρο. Eurokinissi

Αστοχία κόντρα στο αφήγημα της ανοσίας του πληθυσμού για τον κορονοϊό, εντοπίζεται στη μη καταγραφή των εμβολιασθέντων πολιτών οι οποίοι έχουν ήδη νοσήσει.

Πλήρως εμβολιασμένο θεωρείται το άτομο που έχει νοσήσει από κορονοϊό και στη συνέχεια προχώρησε στη λήψη μίας δόσης εμβολίου. Όμως παρά το γεγονός ότι το εν λόγο άτομο λαμβάνει πιστοποιητικό εμβολιασμού, αυτό δεν καταχωρείται στα επίσημα στοιχεία. Η ενημέρωση που λαμβάνουμε λοιπόν σχετικά με την ανοσία της κοινότητας είναι ελλιπής, αφού κάποιες αρκετές χιλιάδες συμπολιτών μας δε θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι.

Για να είμαστε πιο ακριβής αξίζει να σας περιγράψουμε ένα πραγματικό περιστατικό: Άνδρας 30 ετών που νόσησε με κορονοϊό τον Απρίλιο, “μπήκε” στην πλατφόρμα των ραντεβού τον Ιούλιο. Αμέσως έκλεισε ραντεβού για εμβολιασμό. Η πλατφόρμα έδειχνε υποχρέωση για δύο δόσεις.

Ο εν λόγω πολίτης έκανε την πρώτη δόση και μία μέρα μετά, κατάφερε να εκδώσει ηλεκτρονικά πιστοποιητικό εμβολιασμού! Φυσικά και δεν έκανε δεύτερη δόση αφού η οδηγία της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών αναφέρει ότι οι νοσούντες από κορονοϊό χρειάζονται μόνο μία δόση εμβολίου.

Ο συγκεκριμένος πολίτης λοιπόν καταγράφεται στα επίσημα στοιχεία ως εμβολιασμένος με μία δόση, αλλά όχι στα στοιχεία εκείνων που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Να αναφέρουμε μόνο ότι το πρώτο τρίμηνο του 2021, νόσησαν με κορονοϊό περίπου 125.000 άτομα. Οι συγκεκριμένοι πολίτες, θα έπρεπε να έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου προκειμένου να έχουν τα “προνόμια” των εμβολιασθέντων συμπολιτών τους. Όμως αυτό δεν είναι γνωστό.

Γενικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση και καταγραφεί των ατόμων που νόσησαν και στη συνέχεια εμβολιάστηκαν. Να αναφέρουμε δε ότι όταν ανακοινώθηκε η οδηγία για μία μόνο δόση εμβολίου σε όσους είχαν νοσήσει, η πλειονότητα των νοσούντων προκειμένου να εκδώσει πιστοποιητικό εμβολιασμού έπρεπε να κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου. Ειδικά δε αν είχε νοσήσει το 2020.

Να επαναλάβουμε πως το πιστοποιητικό νόσησης έχει ημερομηνία λήξης. Από κει και πέρα για να συνεχίσει κάποιος να μην αντιμετωπίσει προσκόμματα όπως οι ανεμβολίαστοι, θα πρέπει να θεωρείται πλήρως εμβολιασμένος και γι’ αυτό θα πρέπει να έχει κάνει στους έξι μήνες μια δόση.

Επίσης τα άτομα τα οποία έχουν νοσήσει από Covid και έχουν λάβει μετά μία ή δύο δόσεις εμβολίων, θεωρούνται επαρκώς ανοσοποιημένα και δεν χρειάζονται τη χορήγηση τρίτης δόσεως.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα