Κορονοϊός: Προς νέο ρεκόρ κρουσμάτων η Αττική

Κορονοϊός: Προς νέο ρεκόρ κρουσμάτων η Αττική
Εμπορική κίνηση στην Ερμού Eurokinissi

Με τον αριθμό 1000 φλερτάρουν και πάλι τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Αττική, δείχνοντας την ασταμάτητη πορεία της επιδημίας.

Πάνω από 2000 νέα κρούσματα σήμερα αναμένεται να ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ, με τα μισά εξ αυτών να βρίσκονται στην Περιφέρεια Αττικής, η οποία φλερτάρει με ένα νέο ρεκόρ. Η αύξηση των τεστ σε συνδυασμό με την καλπάζουσα πορεία της επιδημίας κορονοϊού τις τελευταίες μέρες, δείχνει πως ο κορονοϊός δεν έχει αναχαιτιστεί παρά το lockdown.

Απόδειξη της παραπάνω κατάστασης αποτελούν οι αυξημένες νοσηλείες αλλά και η κάλυψη του 93% των ΜΕΘ στα νοσοκομεία της περιοχής τα οποία μέχρι σήμερα διαθέτουν 312 κλίνες εντατικής.

Αξίζει να αναφέρουμε πως στην περιοχή της πρωτεύουσας τα ενεργά πλέον κρούσματα έχουν ξεπεράσει πια τις 7000 και λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων που αποδίδονται στο βρετανικό στέλεχος, η διασπορά είναι ιδιαίτερα έντονη.

Μητσοτάκης

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και η Κυβέρνηση ανησυχεί ιδιαίτερα. Μάλιστα πριν λίγο ο Πρωθυπουργός επισκέφτηκε την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Σωτηρία» επισκέφθηκε νωρίς το απόγευμα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Καθώς τώρα το Εθνικό Σύστημα Υγείας πιέζεται και κάθε ημέρα ανοίγουμε και καινούργια επιπλέον κρεβάτια, θα πρέπει να κάνουμε όλοι μία τελευταία μεγάλη προσπάθεια, να αφήσουμε και αυτήν την έξαρση πίσω μας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ταυτόχρονα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στο υγειονομικό προσωπικό.

«Αυτό που βλέπουμε τώρα και πρέπει να εξηγήσουμε και στους πολίτες είναι ότι τα καινούργια στελέχη του ιού -οι μεταλλάξεις, οι λεγόμενες βρετανικές μεταλλάξεις- κάνουν τον ιό πιο μεταδοτικό. Αυτό εξηγεί και την απότομη αύξηση των κρουσμάτων παρά το γεγονός ότι έχουμε πάρει μέτρα προστασίας και βρισκόμαστε ουσιαστικά σε lockdown στην Αττική εδώ και κάποιες εβδομάδες. Και ευτυχώς που το κάναμε, διότι αν δεν το είχαμε κάνει τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα», προσέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Να αναφέρουμε ακόμη ότι αύριο η υποεπιτροπή των επιδημιολόγων θα αναμορφώσει των επιδημιολογικό χάρτη και με βάση τα νέα στοιχεία είναι πολύ πιθανόν να εισηγηθεί την ανάγκη λήψης και πιο αυστηρών μέτρων, καθώς τα υπάρχοντα φαίνεται ότι πλέον δεν αποδίδουν.

Αττική

Υπενθυμίζεται ότι στην Αττική χθες, 1/03/2021 εντοπίστηκαν 553 νέα κρούσματα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Η κατανομή των κρουσμάτων στην Αττική ήταν η εξής:

– Ανατολική 52

– Βόρειος Τομέας Αθηνών 56

– Δυτική Αττική 22

– Δυτικός Τομέας Αθηνών 89

– Κεντρικός Τομέας Αθηνών 159

– Νότιος Τομέας Αθηνών 65

– Νήσοι 18

– Πειραιάς 92

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα