Κορονοϊός: Ρυθμίσεις για τη συνταγογράφηση φαρμάκων στις ευπαθείς ομάδες

Κορονοϊός: Ρυθμίσεις για τη συνταγογράφηση φαρμάκων στις ευπαθείς ομάδες
Το κτίριο του ΕΟΠΥΥ Eurokinissi

Ο ΕΟΠΥΥ αποφάσισε να μπορούν οι γιατροί να γράφουν επαναλαμβανόμενες συνταγές σε συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών μέχρι τέλος Ιουνίου.

Με επείγουσα επιστολή του προς τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, ο ΕΟΠΥΥ γνωστοποιεί την απόφαση του Υπουργού Υγείας, με την οποία οι γιατροί μπορούν να συνταγογραφούν επαναλαμβανόμενες συνταγές μέχρι 30/6/2020 για ευπαθείς ομάδες.

Στην εγκύκλιο ως ευπαθείς ομάδες αναφέρονται άτομα άνω των 70 ετών η ανεξάρτητα ηλικίας, οι πάσχοντες από χρόνια νοσήματα όπως ζαχαρώδη διαβήτη, καρδιαγγειακά προβλήματα, νοσήματα αναπνευστικού και ανοσοκατεσταλμένοι. Με τη συγκεκριμένη απόφαση οι συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών δεν θα χρειάζεται να πηγαίνουν συχνά για συνταγογράφηση φαρμάκων σε γιατρούς, γεγονός που θα τους έφερνε πιθανότατα σε έκθεση στον κορονοϊό.

Παράλληλα χθες ο κ. Τσιόδρας κατά την ημερήσια ενημέρωση ανέφερε επίσης πως για τη διασφάλιση της πρόσβασης χρονίως πασχόντων ασθενών στην φαρμακευτική αγωγή, καθώς και των ασθενών που λαμβάνουν κάποια άλλα προϊόντα, προβλέπεται η διαδικασία μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, βάσει της οποίας οι ασθενείς θα μπορούν να αιτούνται τα φάρμακά τους χωρίς τη φυσική τους παρουσία, μέσω τηλεφώνου, φαξ ή email.

Τα φάρμακα θα μπορούν να τα παραλαμβάνουν συγγενείς και εξουσιοδοτημένα για αυτό το σκοπό πρόσωπα από το οικογενειακό τους περιβάλλον. Επίσης, παρόμοια διαδικασία αφορά και ηλεκτρονικές γνωματεύσεις για υγειονομικό υλικό, σκευάσματα ειδικής διατροφής και άλλα ιατροτεχνολογικά προϊόντα που αφορούν αυτούς τους ασθενείς.

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα