Κορονοϊός: Τέλος η υποχρεωτική μάσκα από νοσοκομεία και δομές υγείας – Οι εξαιρέσεις

Κορονοϊός: Τέλος η υποχρεωτική μάσκα από νοσοκομεία και δομές υγείας – Οι εξαιρέσεις
Φωτογραφία αρχείου από νοσοκομείο της Αττικής Eurokinissi

Νέα άρση μέτρων για τον κορονοϊό αποφασίστηκε από την αρμόδια επιτροπή και με ΦΕΚ καταργούνται πλέον οι προστατευτικές μάσκες και για τους εργαζόμενους στην Υγεία. Ποιοι θα συνεχίσουν να τις φορούν υποχρεωτικά.

Καταργείται η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε νοσοκομεία, καθώς και η υποχρεωτική διενέργεια rapid test για τη λοίμωξη Covid από τους εργαζόμενους που δεν είχαν εμβολιαστεί ή δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορονοϊού.

H υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας προβλέπεται μόνο για το υγειονομικό προσωπικό που έρχεται σε επαφή με ασθενείς υψηλού κινδύνου (ασθενείς ογκολογικοί, ανοσοκατασταλμένοι, μεταμοσχευμένοι και ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας), καθώς και για τους ασθενείς που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Επίσης, η υποχρεωτική διενέργεια rapid test εξακολουθεί να ισχύει πλέον μόνο για τους εργαζόμενους σε κλειστές δομές κοινωνικής φροντίδας του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Αναφορικά με το επισκεπτήριο, η υποχρεωτική χρήση μάσκας ορίζεται σύμφωνα με τον κανονισμό της εκάστοτε δημόσιας ή ιδιωτικής δομής υγείας.

Σε κάθε περίπτωση, απαγορεύεται η είσοδος στους επισκέπτες που εμφανίζουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού.

https://www.news247.gr/download/6553/https://www.news247.gr/wp-content/uploads/2023/07/covid.pdf/502000/covid.pdf

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα