Κορονοϊός: Τρία νέα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης στη Β. Ελλάδα

Τεστ κορονοϊού από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ).

Τα κρούσματα εντοπίστηκαν εκτός Θεσσαλονίκης σε διαφορετικές περιοχές, γεγονός ιδιαίτερα ανησυχητικό.

Τρία νέα κρούσματα κορονοϊού που εντάσσονται στην μετάλλαξη της Μεγάλης Βρετανίας εντοπίστηκαν σε διαφορετικές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, εκτός Θεσσαλονίκη. Μετά και την εξέλιξη αυτή, συνολικά, τα κρούσματα με το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 62, και φαίνεται να έχει διασπορά στη χώρα, καθώς μέχρι σήμερα, ο ιός είχε εντοπιστεί μόνο στην Αθήνα και την Κρήτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας, είχε αναφέρει ότι υπήρχαν ενδείξεις για κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους, εκτός από την Αθήνα και την Κρήτη καθώς είχαν εντοπιστεί κάποια «ύποπτα» στη Βόρεια Ελλάδα.

«Πρέπει να υποθέσουμε ότι υπάρχει μια διασπορά της καινούριας μετάλλαξης και στη χώρα μας», και γι’ αυτό ακριβώς ξεκίνησε μια πιο έντονη γονιδιακή επιτήρηση που είναι μια διαδικασία ειδική και γίνεται στην Αθήνα σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Με βάση τα στοιχεία που δείχνουν ότι το μεταλλαγμένο στέλεχος είναι πιο μεταδοτικό, ο κ. Αρκουμανέας εξέφρασε την ανησυχία του για περισσότερα κρούσματα κάτι που όπως είπε έρχεται να προστεθεί σε μια ήδη πολύπλοκη εξίσωση.

Στο ερώτημα εάν τα νέα δεδομένα που δημιουργεί το μεταλλαγμένο στέλεχος μπορούν να οδηγήσουν σε διαφοροποίηση των μέτρων, τόνισε ότι εάν διαπιστωθεί μεγάλη διάδοση προφανέστατα θα επηρεάσει κάποιες αποφάσεις. Δεν απέκλεισε ενδεχόμενο τρίτου lockdown αν υπάρξουν ανησυχητικά σημάδια .

Για την επιστροφή των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων στα σχολεία την προσεχή Δευτέρα τόνισε ότι πρόκειται για μια απόφαση ειλημμένη ενώ για την επόμενη δραστηριότητα που θα μπορούσε να ξεκινήσει εξήγησε ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται κάθε Παρασκευή από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων.

«Συζητάμε εβδομάδα- εβδομάδα, μέρα - μέρα. Ανοίγουμε σταδιακά για να βλέπουμε την επίπτωση της κάθε άρσης και για να έχουμε καλύτερη εικόνα για μετάλλαξη», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ


Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network