Κρατικό Νικαίας: Σε δέκα μέρες το πόρισμα για το σκουλήκι σε γεύμα ασθενή

Κρατικό Νικαίας: Σε δέκα μέρες το πόρισμα για το σκουλήκι σε γεύμα ασθενή
φωτό αρχείου EUROKINISSI

Αναζητείται η αιτία εμφάνισης σκουληκιού στο γεύμα ασθενή. Εάν χρειαστεί θα ξεκινήσει Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται το αποτέλεσμα της προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας μετά την είδηση ότι ασθενής πριν από λίγες ημέρες εντόπισε ένα σκουλήκι στο γεύμα του. Στόχος της έρευνας είναι αν ανακαλυφθεί η αιτία της εμφάνισης του «επισκέπτη» στο φαγητό ώστε να ληφθούν τα αντίστοιχα μέτρα.

Το περιστατικό κατήγγειλε η ΠΟΕΔΗΝ περιγράφοντας τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο Νοσοκομείο πήρε γρήγορα διαστάσεις και η διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) η οποία εποπτεύει το νοσοκομείου σε συνεργασία με τη διοίκηση θέλει γρήγορα να διαφανεί η αλήθεια για το περιστατικό.

Μάλιστα τονίζοντας της σημασία που δίνεται στο γεγονός, όπως ανέφερε ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ Χρήστος Ροϊλός στο news247.gr, επικεφαλής της επιτροπής της έρευνας ορίστηκε η διευθύντρια της νοσηλευτικής του νοσοκομείου. Στόχος είναι να διαπιστωθεί εάν ευθύνεται για το περιστατικό ο προμηθευτής της πρώτης ύλης ώστε να αναλάβει εν συνεχεία τις σχετικές διαδικασίες το νομικό τμήμα, ή αν οι ευθύνες βαραίνουν το ίδιο το νοσοκομείο. Σ αυτή την περίπτωση θα πρέπει να διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου το περιστατικό συνέβη στις 7 Ιανουαρίου 2020 την ημέρα που ορκίστηκε και ο νέος Αναπληρωτής Διοικητής, ο οποίος ανέλαβε επισήμως τα καθήκοντά του την επόμενη ημέρα δηλαδή την 8η Ιανουαρίου 2020.

Τονίζεται ακόμη ότι «καθημερινά διενεργείται εξονυχιστικός έλεγχος στον χώρο των μαγειρείων , από την επόπτρια Δημόσιας Υγείας και την Προϊσταμένη του Τμήματος Διατροφής. Κατόπιν της οικείας αναφοράς διενεργήθηκε αυτοψία στον χώρο παρασκευής των γευμάτων από την Διοίκηση, από κοινού με την επόπτρια Δημόσιας Υγείας , προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα των υλικών και η ασφαλής διαδικασία παρασκευής των γευμάτων και διαπιστώθηκε η εύρυθμη λειτουργία των χώρων ενδιαιτήσεως».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα