Λάρισα: Νέος εξοπλισμός για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας EUROKINISSI

Με νέο ιατροτεχνολογικό εκξοπλισμό ενισχύει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αποκτά το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, έδωσε την έγκριση για την υπογραφή πέντε νέων συμβάσεων για την προμήθεια και εγκατάσταση του παρακάτω εξοπλισμού: Απινιδωτής με μόνιτορ και βηματοδότη και μόνιτορ παρακολούθησης φορητό, αναπνευστήρας φορητός, ηλεκτροκαρδιογράφος 12-καναλος, συσκευή Bipap, αντλία έγχυσης, ογκομετρική.

ADVERTISING

O κ. Αγοραστός, σε δήλωση του, σημείωσε ότι «σε μια περίοδο όπου ο πολίτης στρέφεται ολοένα και περισσότερο προς τη δημόσια υγεία, είναι απαραίτητη όσο ποτέ η αναβάθμιση των υπηρεσιών της προς αυτούς. Με το έργο αυτό ενισχύουμε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ώστε να παρέχεται φροντίδα υψηλού επιπέδου, μέσω ορθής διαγνωστικής και θεραπευτικής επείγουσας ιατρικής περίθαλψης.

Επιθυμούμε το σύστημα δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς τους πολίτες» Σύμφωνα με ενημέρωση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο εξοπλισμός θα χρησιμοποιηθεί παράλληλα με τον ήδη υπάρχοντα, προκειμένου «να υποστηρίξει τις νέες ανάγκες που επιφέρει η νέα διαδικασία λειτουργίας της Κλινικής Επείγουσας Ιατρικής».

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network