Μαγιορκίνης: Για τις επόμενες 20-30 ημέρες θα συντηρηθεί ο αριθμός των διασωληνωμένων

Μαγιορκίνης: Για τις επόμενες 20-30 ημέρες θα συντηρηθεί ο αριθμός των διασωληνωμένων
Ο επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης. Eurokinissi

Εξακολουθεί η τάση αύξησης της πίεσης του ΕΣΥ ανέφερε ο καθηγητής Επιδημιολογίας ο οποίος τόνισε ότι θα χρειαστεί ένα σημαντικό χρονικό διάστημα για να φανούν τα αποτελέσματα των νέων μέτρων.

Την διατήρηση των πιέσεων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας επεσήμανε για μια ακόμη φορά ο επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, κ. Γκίκας Μαγιορκίνης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό. Όπως σημείωσε, απαιτείται ένα εύλογο χρονικό διάστημα 10-14 ημερών για να φανεί αν αποδίδουν τα μέτρα ενώ για η επίπτωση στον αριθμό των διασωληνωμένων, χρειάζονται 20-30 ημέρες.

Η αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφονται και ο πολλαπλασιασμός συμπίπτει με την επάνοδο των αδειούχων του καλοκαιριού. Με βάση λοιπόν τις συγκεκριμένες διαπιστώσεις δικαιολογούνται τα νέα μέτρα που λαμβάνονται.

Ο κ. Μαγιορκίνης αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα άτομα 65 ετών όπου θα πρέπει να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις ελάχιστες δυνατές. “Αυτό συμπεριλαμβάνει ελαχιστοποίηση των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες για την αποφυγή του συγχρωτισμού. Θα επαναλάβουμε ακόμη μία φορά ότι χρήση της μάσκας αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μέτρα επιβράδυνσης της επιδημίας και θα πρέπει να τονίσουμε ότι όσο περισσότεροι την φοράμε όταν την χρησιμοποιούμε σωστά τόσο πιο πιο αποτελεσματικό είναι το μέτρο”.

Η μάσκα σημείωσε αποτελεί μέσω ατομικής προστασίας, αλλά η επίδρασή της σε πληθυσμιακό επίπεδο λειτουργεί συνεργικά ώστε σε υψηλά επίπεδα χρήσης ή επιθυμία δίνεται και να συρρικνωθεί δραματικά.

Ο κ. Μαγιορκίνης αναφέρθηκε στο εμβόλιο της Moderna και είπε ότι προχωράει η 3η φάση κλινικής δοκιμής σε 25 χιλ. εθελοντές. Στόχος είπε ότι είναι 30 χιλ. εθελοντές.

Επίσης ενισχύεται η συνεργασία του ΕΟΔΥ με το ΚΥΤ της Λέσβου. Τόνισε ότι έχουν γίνει περισσότερα από 4.500 τεστ και έχουν εντοπιστεί 187 θετικά κρούσματα και συνεχίζονται. Παράλληλα γίνονται τεστ και στην κοινότητα του νησιού.

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version