Μαγιορκίνης: Ο κορονοϊός εξακολουθεί να παραμένει το ίδιο επιθετικός

Μαγιορκίνης: Ο κορονοϊός εξακολουθεί να παραμένει το ίδιο επιθετικός
Ο επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης. Eurokinissi

Προειδοποιήσεις Μαγιορκίνη για την εξέλιξη της επιδημίας κορονοϊού στην Ελλάδα. Η μείωση των διασωληνώσεων μπορεί να είναι ενθαρρυντική αλλά θα πρέπει να αναμένουμε ακόμη για να δούμε αν αυτό αποδίδεται στα μέτρα.

Καμία χαλάρωση δεν θα πρέπει να μας προκαλεί το γεγονός ότι κάποιες μέρες εμφανίζεται χαμηλότερος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού ή διασωληνώσεων, καθώς ο ιός εξακολουθεί να είναι το ίδιο επικίνδυνος όπως και στο πρώτο κύμα, ανέφερε ο επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την χθεσινή ενημέρωση.

Όπως σημείωσε, το βασικό σημείο σε αυτή τη φάση είναι μία ισορροπία μέχρι να πάμε στο επόμενο σημείο που είναι το εμβόλιο. “Σε αυτή τη φάση κοινός τόπος φαίνεται να είναι η αποφυγή του lockdown ενώ το κλείσιμο των σχολείων προτείνεται ως το πιο τελευταίο μετρό” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως γίνεται φανερό από την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, το δεύτερο επιδημικό κύμα στην Ελλάδα παραμένει ανησυχητικά ενεργό με τις ημερήσιες διάγνωσης ξεπερνούν τις περισσότερες φορές τις 300.

“Σήμερα ήταν λίγο χαμηλότερες και αναμένουμε να δούμε αν θα παραμείνει αυτός ο αριθμός. Οι συμπολίτες μας οι οποίοι καταλήγουν από covid είναι κατά μέσο όρο πέντε την ημέρα, ενώ οι ασθενείς που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη παραμένουν σε επίπεδα υψηλότερα από 60 άτομα σε ημερήσια βάση. Τις τελευταίες μέρες είχαμε μία μικρή μείωση στον αριθμό των διασωληνωμένων, αλλά πρέπει να δούμε αν θα παραμείνει και στην συνέχεια. Το βασικό σημείο όμως είναι να δούμε τι θα συμβεί στην Αττική οποία εξακολουθεί να παράγει το μεγαλύτερο μέρος των νέων κρουσμάτων στην επικράτεια”.

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πορείας της επιδημίας, με εντολή του Υπουργού Υγείας ο ΕΟΔΥ θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις σε περιοχές της Αττικής. Σήμερα έγιναν 600 rapid test εκ των οποίων προέκυψαν 6 θετικά δηλαδή 1%. .

Ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ώστε να πούμε ότι ο ιός έχει γίνει λιγότερο επειδή το ποσοστό των θανάτων επί του συνόλου των διαγνώσεων είναι χαμηλότερο έναντι του πρώτου κύματος. Ο ιός εξακολουθεί να παραμένει τόσο επικίνδυνος όσο κατά το πρώτο κύμα. Σχετικά με τα αντιγριπικά εμβόλια ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε ότι δεν υπάρχει αντένδειξη.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα