Μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου η απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

Διαμαρτυρία γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο ΙΚΑ Παγκρατίου την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014. Οι γιατροί και οι εργαζχόνοι στον ΕΟΠΥΥ ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου Γεωργιάδη που καταστρέφει τη Δημόσια Υγεία προς όφελος των μεγάλων Ιδιωτικών συμφερόντων, με συνέπεια την αυξημένη οικονομική συμμετοχή των ασφαλισμένων.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Διαμαρτυρία γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο ΙΚΑ Παγκρατίου την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014. Οι γιατροί και οι εργαζχόνοι στον ΕΟΠΥΥ ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου Γεωργιάδη που καταστρέφει τη Δημόσια Υγεία προς όφελος των μεγάλων Ιδιωτικών συμφερόντων, με συνέπεια την αυξημένη οικονομική συμμετοχή των ασφαλισμένων. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Νέα παράταση στην απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

Την παράταση της απεργίας τους μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου αποφάσισαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ σε νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ Παγκρατίου, στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων που εξήγγειλαν χθες, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

"Υπάρχει αδιέξοδο ως προς τη λειτουργικότητα του νομοσχεδίου. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα και καλούμε τον κόσμο να μας συμπαρασταθεί" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής της μονάδας του Παγκρατίου, Αθανάσιος Μοσχονάς.

"Απεργούμε όχι για αυξήσεις και ιδιωτικά συμφέροντα, αλλά για τη δωρεάν δημόσια υγεία. Ζητούμε να μην καταστραφούν οι δομές υγείας που υπάρχουν" ανέφερε, από την πλευρά του ο Ιωάννης Χρονόπουλος, αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας ιατρών ΕΟΠΥΥ.

Οι απεργοί γιατροί συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί έξω από το κτίριο του ΙΚΑ Παγκρατίου. Μαζί τους βρέθηκαν και μέλη του κινήματος "Δεν πληρώνω" και κρατώντας σημαίες και πανό με σύνθημα "όπλο μας η αλληλεγγύη", φώναξαν συνθήματα όπως: "Παιδεία και υγεία, ρεύμα και νερό, δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στο λαό".

Υπενθυμίζεται ότι μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ λειτούργησαν σήμερα, με προσωπικό ασφαλείας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία του κλάδου απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στη κοινή συγκέντρωση ΟΕΝΓΕ-ΠΟΕΔΗΝ που θα γίνει στη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης έξω από το υπουργείο Υγείας.

SHARE:

24Media Network