Μέτρα για κορονοϊό: Ακυρώνεται η ΔΕΘ – Σε ποιες περιοχές θα κλείνουν στις 12 το βράδυ μπαρ και εστιατόρια

Μέτρα για κορονοϊό: Ακυρώνεται η ΔΕΘ – Σε ποιες περιοχές θα κλείνουν στις 12 το βράδυ μπαρ και εστιατόρια
Κλειστά μπαρ και εστιατόρια μετά τις 00:00 από 11 έως 23 Αυγούστου 2020 MotionTeam

Η έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού οδήγησε στη λήψη νέων μέτρων. Δεν θα πραγματοποιηθεί η ΔΕΘ. Αναβάλλονται όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις με ορθίους. Κλειστά από 00:00 έως 07:00 το πρωί μπαρ και εστιατόρια σε Μύκονο, Σαντορίνη Χαλκιδική και άλλες 12 περιοχές. Το μέτρο θα ισχύει από 11/08.

Σε νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, προχωρά η κυβέρνηση μετά την έξαρση των τελευταίων ημερών και τα 203 κρούσματα της Κυριακής.






Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση:

  • Η 85η ΔΕΘ δεν θα πραγματοποιηθεί. Ο πρωθυπουργός θα παρευρεθεί όμως στη Θεσσαλονίκη και θα πραγματοποιήσει ομιλία.
  • Από τις 17/08, για είσοδο στην Ελλάδα, καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR test) για όλους τους εισερχόμενους από Σουηδία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία, Ολλανδία. Το τεστ θα πρέπει να έχει γίνει 72 ώρες πριν.
  • Σε ό,τι αφορά τα χερσαία σύνορα, καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR test) για όλους τους εισερχόμενους
  • Από τις 16/08, μπαίνει πλαφόν στον επιτρεπόμενο αριθμό εισερχομένων από το συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς. Θα επιτρέπεται η είσοδος 750 ατόμων την ημέρα.
  • Αναστέλλεται κάθε δημόσια εκδήλωση με όρθιους, περιλαμβανομένων συναυλιών και παραστάσεων
  • Η κυβέρνηση προχωρά σε περιορισμό ωραρίου σε μπαρ και εστιατόρια. Αποφασίστηκε από τις 11/08 μέχρι 23/08 ότι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ-Εστιατόρια) θα μένουν κλειστά από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7 το πρωί στις Περιφέρειες: Κρήτης, Αν. Μακεδονίας και Θράκης, στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας, Κέρκυρας και στους δήμους Ρόδου, Ζακύνθου, Σαντορίνης, Μυκόνου, Πάρου, Αντιπάρου, Κω, Βόλου, Κατερίνης.

Η απαγόρευση δύναται να επεκταθεί σε άλλες περιοχές ή και οριζόντια, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων.

Προηγήθηκε τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τον καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα, την Πολιτική Προστασία για την ανασκόπηση των τελευταίων δεδομένων για την επιδημία, αλλά και η έκκληση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στις ευπαθείς ομάδες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα